Враца. Централната избирателна комисия (ЦИК) ще трябва да реши разпределението

...
Враца. Централната избирателна комисия (ЦИК) ще трябва да реши разпределението
Коментари Харесай

Враца: Участниците в консултациите за определяне на състава в Общинска избирателна комисия не постигнаха консенсус

Враца. Централната изборна комисия (ЦИК) ще би трябвало да реши разпределението на длъжностите в Общинска изборна комисия – Враца (ОИК), по отношение на идните локални избори, планувани за 27 октомври. Това стана ясно на извършените съвещания с представители на парламентарно показаните партии и обединения в 44-тото Народно заседание и представители на партии и обединения от партии, които имат определени с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани, оповестиха от пресцентъра на Общината .
Срещата беше водена от секретаря на Община Враца – Нина Дакева, която показа на участниците решението на ЦИК по отношение на броя и структурата на ОИК в община Враца.
Общинската изборна комисия във Враца ще се състои от 13 членове, в това число ръководител, двама заместник-председатели, секретар и членове, разпределени както следва: Политическа партия ГЕРБ – 4, за Българска социалистическа партия „ Коалиция за България “ – също 4, за Коалиция „ Обединени патриоти “ – двама и по 1 са представителите на партиите Движение за права и свободи, „ Воля “ и „ Демократична България – обединяване “.
Поради непостигнато единодушие от представителите на Политическа партия ГЕРБ и Българска социалистическа партия „ Коалиция за България “, по отношение на установяване ръководител на ОИК, разпределението на длъжностите ще се извърши от Централната изборна комисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР