Враца софтуер общество продължава да търси съмишленици за своята иновативна

...
Враца софтуер общество продължава да търси съмишленици за своята иновативна
Коментари Харесай

Започна създаването на първото споделено работно пространство във Враца - “Гнездото Coworking”

Враца програмен продукт общество продължава да търси съидейници за своята новаторска за района идея, които да я поддържат и споделят с повече хора.
Вече са направени първите стъпки към отделяне на новото място, което ще е привлекателен център за хора и компании от цифровата сфера. Те ще могат да работят и започват свои планове от Враца, да употребяват капацитета на района и да допринесат за неговото развиване. Подменена е дограмата в предоставеното от общината Враца помещение. Предстои да бъде осъществена и останалата част от ремонта.
Междувременно започва и демо предлагането на споделено работно пространство. Всеки, който желае може да се възползва от обособено работно място. Също по този начин пространството е уместно за осъществяване и на разнообразни събития, курсове, образования. Желаещите да се възползват от новата опция е належащо да се свържат с “Враца програмен продукт общество” през фейсбук страницата на организацията или да дойдат на място - Враца, ул. “Кокиче” №14, ет. 2.
Целта е да се събере противоположна връзка за услугата и по този начин да се усъвършенства. Тези, които решат да се възползват от демо версията на “Гнездото Coworking” по свое предпочитание да създадат малко подаяние по тяхна преценка към “Враца програмен продукт общество”, като с тези средства ще се подкрепи по-нататъшното отделяне на споделеното работно пространство.
Друг метод, посредством който “Враца програмен продукт общество” събира средства за своята идея е дарителска акция. Целта е тя да доближи до колкото се може повече хора, които са съпричастни с концепцията и са подготвени да я поддържат, като дарят сума по своя преценка.
Това може да стане посредством международната платформа Global Giving , там самодейността е озаглавена Empower 25 digital entrepreneurs in Vratsa.
Също по този начин искащите могат да изпратят дарителски SMS с текст на латиница DMS GNEZDOTO на номер 17 777 (за клиенти на Telenor, VIVACOM и A1). Цена за еднократно подаяние с sms е 1 лева Данък добавена стойност не се начислява.
Цена за консуматори на предплатени услуги: 1 sms е 1,20 лева с Данък добавена стойност.
За абонаментни и различен тип дарения може да посетите страницата в DMS .
Мисията на “Враца софтуер” е да построи ИТ общественост във Враца и посредством качествено образование да даде опция на врачани да работят перспективна и добре платена работа в родния си град. За пет години са подготвени над 400 индивида, в събитията на организацията са взели участие хиляди, а 24 курсисти работят в три ИТ компании локализирани във Враца.
Следващата огромна крачка е да се сътвори съвременно споделено работно пространство - „ Гнездото Coworking “. То ще сплоти цифровата общественост и ще разреши на експерти на свободна процедура и дребни екипи да се сътрудничат по-лесно, да обменят опит, хрумвания и запаси, както и да притегли цифрови номади от България и света.
„ Гнездото Coworking “ ще е отворено пространство за събития на локалния бизнес и общественост като цяло. От него ще могат да започват работа амбициозни хора или нови планове. Обединяването на тази общественост ще притегля и нови цифрови компании във Враца. Всичко това ще способства за развиване на района и задържането на висококвалифицирани хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР