Враца. Снежната покривка на територията на Община Враца стига до

...
Враца. Снежната покривка на територията на Община Враца стига до
Коментари Харесай

Враца: До 20 см стига снежната покривка на територията на общината

Враца. Снежната завивка на територията на Община Враца стига до 20 см., като най-голяма е в селата Паволче, Челопек, Бели извор, Девене. Пътните артерии на територията на Община Враца са проходими при зимни условия. Във всички обитаеми места има ел. зареждане и водоснабдяване. Извършват се обикновено главните действия по доставяне на популацията с хранителни и други съществени артикули. Това оповестиха от пресцентъра на Община Враца .
От 03.00 часа, на 13 януари, екипи на Общинско дружество „ БКС-Враца “ почистват и осоляват градската пътна мрежа, както и вътрешно-кварталните улици. 4 трактори и 9 снегорина са се присъединили в снегопочистването на града. 146 служащи обработват тротоарните линии и спирките. Използвани са и дребни роторни машини. Общинското дружество разполага на склад с към 500 тона сол.
Контролът по снегопочистването е предоставен на чиновниците от Звено „ Инспекторат “ към Община Враца, както и на дежурни екипи на администрацията.
Проблем при снегопочистването в града са погрешно паркираните коли. Съвместно със чиновници на Районно полицейско ръководство бяха репатрирани моторни-превозни средства, които затрудняваха придвижването на снегорините.
Община Враца насочва зов към жителите на града да не паркират колите си по метод, по който да пречат на снегорините и машините, както и когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини. Община Враца приканва също по този начин, притежателите на търговски обекти и частни парцели да отстранен ледените висулки от постройките и да обезопасяват към обекта.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР