Враца ще има нов спортен комплекс, с две игрища за

...
Враца ще има нов спортен комплекс, с две игрища за
Коментари Харесай

Вангел започва изграждането на модерен спортен комплекс във Враца /снимки/

Враца ще има нов състезателен комплекс, с две стадиони за минифутбол, съвременна база и оздравителен център.
На формалната гала, вложителят Вангел Вангелов съобщи, че напълно скоро в града ще има ефикасна спортна инфраструктура, където младите гении да се развиват. Председателят на УС на Футболен клуб „ Околчица-Враца “ – Валентин Лилов благодари на локалната администрация и Общинския съвет за оказаната поддръжка при осъществяване на капиталовото желание.
Кметът Калин Каменов разяснява, че след по-малко от година Враца ще разполага с един от най-модерните спортни комплекси в Северозападна България.
„ Дълги години тук имаше една пустееща постройка, която застрашаваше живота на преминаващите. Благодарение на общите ни старания с вложителя, както и поддръжката на общинските съветници, през днешния ден слагаме началото на построяването на съвременна спортна база, която ще се употребява целогодишно. Това е втората добра вест за последната седмица, защото единствено преди няколко дни в града още веднъж отвори порти картинг пистата. Изпълняваните планове и дейната поддръжка на локалния бизнес ще допринесат за възраждането на състезателен комплекс „ Христо Ботев “, съобщи кметът на Враца.
Началото на строителството бе сложено със алегорична първа копка, която бе направена от кмета Калин Каменов, Вангел Вангелов и Валентин Лилов.
Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Галин от врачанската епархия.
На събитието участваха основният проектант на общината Чавдар Спасов, футболистите от детско-юношеската школа на Ботев/Враца/ и представители на спортните клубове.
Спортният комплекс ще се намира в непосредствена непосредственост до стадион „ Христо Ботев “. На терен от 8 дка ще бъдат построени две стадиони, с изкуствена настилка, като едното от тях ще е закрито. Обектът е предан чартърен на вложителя за период от 10 години, с решение на Общински съвет - Враца. В непосредственост до двете стадиони, на повърхност от над 1300 кв.м. ще се построи съвременен състезателен комплекс, със съблекални и оздравителен център.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР