„Враца се превръща в предпочитан партньор за различни чуждестранни инвеститори,

...
„Враца се превръща в предпочитан партньор за различни чуждестранни инвеститори,
Коментари Харесай

Калин Каменов: Инвестиции в инфраструктурата и образованието създадоха нов имидж на Враца

„ Враца се трансформира в желан сътрудник за разнообразни задгранични вложители, които желаят да осъществят своите хрумвания тук. Нищо нямаше да бъде допустимо, без поддръжката и градивната рецензия на всеки един врачанин. Началото бе сложено и с моят екип ще продължаваме да работим за още забележими резултати! “ – с тези думи кметът Каменов стартира обществения доклад на третата година от управническия мандат.
Кметът изложи посредством интерактивна презентация свършената работа през миналите години и сподели пред публиката, препълнила градската концертна зала, че годината е била интензивна, изпълнена с доста компликации, само че и с доста мотиви за наслада.
Инфраструктура
В сферата на пътната инфраструктура за последната година са вложени близо 16 милиона лв. , а броят на възобновените улици е близо 45 .
„ Благодарение на поддръжката на държавното управление и утвърдените планове успяхме да асфалтираме огромна част от пътищата освен в града, само че и в останалите обитаеми места в общината. До края на мандата асфалтираните сектори ще са 100 . “ – разяснява Каменов и добави, че вложените средства за ремонт на пътища в обитаемоте места от общината са над 360 000 лв..
В обществения доклад бе посочен сериозният прогрес по плана за Воден цикъл на Враца. „ Смело можем да заявим, че Водният цикъл към този момент не е в града. Напълно приключен е Етап 1, а за Етап 2 като следва да бъде публикуван Акт 16. Пречиствателната станция е въведена в употреба, всички отчуждителни процедури за довеждащия тръбопровод са завършени и следва да бъде издадено позволение за градеж. ", уточни Каменов.
Образование
В сферата на образованието бяха регистрирани вложения в размер на близо 6,5 млн. лв., с които се вкарват ограничения за енергийна успеваемост, ремонт на покрив и вътрешен ремонт на четири детски градини, като в същото време се построява многофункционална спортна зала в СУ „ Христо Ботев “, а в ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ е изцяло приключен ремонтът в образователния корпус и е актуализирана спортната зала. Успоредно с тези действия е построено изкуствено игрище в СУ „ Козма Тричков “ и е осъществен ремонт в ПЕГ „ Йоан Екзарх “.
Проекти
В региона на плановете, Каменов уточни, че все още локалната администрация извършва 20 плана на стойност 157 милиона лв. , санирани са още 16 блока , постройката на Община Враца и Градската концертна зала са актуализирани, а все още е стартирал ремонтът на Централната пешеходна зона. „ Радостната вест е, че имаме утвърден план за нови 5 обществени услуги , като следва подписването на контракт за над 2 милиона лв. за още услуги за възрастни и хора в неравностойно състояние. “- уточни още кметът.
Инвестиции
Според локалната, администрация 2018 година бе избрана като основна във връзка с привличане на вложители. „ В началото на годината стартира построяването на магазин на огромна верига. Вече сме и на финалната фаза в договарянията със сериозен немски вложител, който ще построи цех с до 1 000 работни места . Нищо от това нямаше да бъде допустимо, без положените старания за възобновяване на пътната инфраструктура. “ – сподели Калин Каменов.
Градоначалникът означи нарасналото доверие към администрацията, като доказателство за това са подадените над 850 сигнала, от които близо 680 са позволени от специалистите на Община Враца.Имаме нови лица, младежи с позитивно отношение и сърдечност към проблемите на хората от нашия град, сподели със удовлетворение кмет Каменов.
Приходи
В доклада си Каменов означи и сериозния доход от Синята зона и репатриращия автомобил, като до октомври месец приходът на общинското дружество е 540 000 лв..
Култура и туризъм
В сферата на културата и туризма се регистрира растеж на туристите и извънредно огромен интерес на събития като Национален фолклорен „ Леденика “, Ботеви дни и Врачанския есенен панаир. Националният събор„ Леденика “излезе отвън границите на нашата страна и притегля към този момент хора от Австралия, Англия,Австрия и Съединени американски щати.
Спорт
Публичният доклад продължи с вложенията в региона на спорта, където Каменов уточни, че е Ботев Враца към този момент е в елита на българския футбол, с новоизграден бранш и ново осветяване. „ Освен средства за обичания на врачани тим, успяхме да възстановим двете стадиони в кварталите „ Сениче “ и „ Дъбника “ – разяснява кметът и посочи, че следва внасянето в Министерски съвет на план за реорганизация на Волейболната зала, чиято стойност е 1,2 милиона лв. .
Новите провокации
Като провокации пред локалната власт бяха посочени – построяването на подслон за кучета и тролейбусния превоз. „ Проблемът с безстопанствените кучета е сериозен, като стъпка в тази посока ще предвидим средства в Бюджет 2019 година за довършването на общинския подслон. Тролейбусният превоз също е съществено предизвикателство пред мен и моя екип, само че към този момент имаме направено планово предложение за дизелови рейсове, което на следващия ден ще бъде подадено до Фонд на фондовете “ – съобщи Каменов.
В края на своя доклад за третата година от мандат 2015-2019 година, Калин Каменов съобщи: „ Благодаря ви за оказаната поддръжка, имам вяра, че с общи старания ще продължим да трансформираме Враца в един съвременен европейски град. Да бъдем положителни, да опазваме придобивките, които имаме. Надяваме се,че с нашата работа сме създали Враца добър образец за останалите общини в България “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР