Враца. Представителите на партии и коалиции не постигнаха съгласие за

...
Враца. Представителите на партии и коалиции не постигнаха съгласие за
Коментари Харесай

Враца: Представителите на партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на Районна избирателна комисия

Враца. Представителите на партии и обединения не реализираха единодушие за състава на РИК - Враца. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация . Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски, акредитиран със Заповед Защитена зона – 04-2/19.03.2019 година, организира през днешния ден съвещания за състава на Районна изборна комисия /РИК/ в VІ изборен регион – Враца за производство на изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26.05.2019 година При осъществяване на консултациите присъединяване взеха съответно упълномощени представители от Политическа партия ГЕРБ, представлявана от Владимир Христов, Коалиция Българска социалистическа партия за България, представлявана от Ивайло Лилов, Партия Движение за права и свободи се съставлява от Николай Николов и Миглена Иванова, Коалиция Обединени патриоти, представлявана от Светлин Стойков и Красимир Ангелов, Партия Воля, представлявана от Веселина Владимирова, Коалиция Реформаторски блок с представител Владислава Лакова и Коалиция България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски национален съюз, Движение Гергьовден, представлявани от Диляна Давидкова.
Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски осведоми по време на срещата представителите на партии и обединения от партии, че според Решение № 8-ЕП от 26.03.2019 година на Централната изборна комисия, общият брой на членовете на Районната изборна комисия – Враца е 13, в това число ръководител, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението сред партиите и обединенията от партии е както следва: за Партия „ ГЕРБ ” – 5 членове, за Коалиция „ Българска социалистическа партия България “ – 4 членове, за Партия „ Движение за права и свободи “ – 1 член, за Коалиция „ Обединени патриоти “ – 2 членове, за партия „ Воля “ – 1 член.
Извън посочения брой на членовете на РИК, партиите и обединенията, които имат определени с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани, имат право на по 1 член в комисиите.
След извършените диспути, представителите на партии и обединения от партии не реализираха единодушие за длъжностите ръководител, зам.-председатели и секретар на РИК – Враца.
Всички документи от извършените съвещания са изпратени в Централната изборна комисия, която следва да назначи РИК - Враца в период до 5 април 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР