Враца.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще

...
Враца.Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 2 юни

Враца.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители ще вземат участие в тържественото отбелязване на 2 юни - Ден на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България на връх Околчица. Церемонията ще стартира в 10.45 часа. В обичайния поход до връх Околчица ще взе участие ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Сборният пункт за потегляне е ОУ „ Христо Ботев " в центъра на село Паволче в 08.00 часа.

***
София.
От 09.30 часа в двора на Културен дом „ Средец " на ул. „ Кракра " 2, ще се организира фотографското съревнование „ Фотомаратон София ".

***
София.
От 10.00 до 14.30 часа в зала 3 на НДК ще се организира Десето юбилейно издание на Младежкия бизнес конгрес „ Изгряващи звезди ". От 16.00 часа ще се организира гала по награждаване.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се състои конференция, на която ще бъдат дадени детайлности за Движени „ Реформи в културата ".

***
София.
В 12.00 часа социалисти от столичния регион „ Възраждане " ще се поклонят и ще поднесат венци и цветя на паметника на Христо Ботев на едноименния бул.. В 17.00 часа представители на младежкото обединяване в Българска социалистическа партия - София ще се поклонят пред паметника на Христо Ботев в
Борисовата градина и ще рецитират стихове на великия стихотворец. В самодейността „ Ний четем Ботев " ще се включи и водачът на столичните социалисти Калоян Паргов. В 18.00 часа ще се организира тържествено честване на Братската могила в Борисовата градина. Слово ще произнесе
ръководителят на Софийската организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов.

***
София.
От 13.00 до 13.45 часа на сцената на Пролетния базар на книгата ще се състои публична среща на тематика „ Книгата - основен воин на сцената на другите изкуства ". На формалната среща ще бъде връчено оценката „ Златна монета просвета ", ще бъдат показани издатели, театри, създатели, артисти, драматурзи, композитори и режисьори, които сътворяват другия живот на Книгата, в друго изкуство.

***
София.
От 15.30 часа във Френския институт шефът на Център „ Жорж Помпиду " в Париж - Бернар Блистен ще изнесе специфична лекция. Блистен идва в София по специфична покана на кмета Йорданка Фандъкова и министъра на културата Боил Банов. В 17.15 часа кметът Фандъкова ще
се срещне с Бернар Блистен.

***
Благоевград.
От 10.00 часа, пред бюст-паметника на Христо Ботев, на площад „ Народни Будители " ще се състои обред по полагане на цветя в памет не
великия български бунтовник и стихотворец Христо Ботев.

***
Бургас
От 12.00 часа при паметника на Христо Ботев в Морската градина ще бъде отслужена заупокойна молитва от бургаското православно духовенство. След това ще се състои церемониален обред по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.

***
Варна.
От 10.00 часа пред паметника на Христо Ботев на Алеята на Възраждането в Морската градина ще се състои общоградско поклонение - отслужване на заупокойна молитва и полагане на венци и цветя с боен обред за Деня на Ботев.

***
Варна.
От 10.00 часа от паркинга на магазин „ Метро " ще потегли автошествие, проведеното от Вътрешна македонска революционна организация Варна Шествието ще премине през централните варненски булеварди и ще завърши пред Катедралата.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа на ул. „ Христо Ботев ", до Централна поща, ще се състои първа копка на основите на монумент на Христо Ботев.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа на Паметник „ Майка България " ще бъде почетена паметта на огромния български стихотворец и бунтовник Христо Ботев.

***
Горна Оряховица./ с. Върбица.
От 10.30 часа на Паметник „ Майка България " ще се състои обред по поднасяне на цветя във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

***
Горна Оряховица.
От 11.45 часа в Парк „ Христо Ботев " ще се състои обред по поднасяне на венци и цветя във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Основно учебно заведение „ Христо Ботев " ще се състои поклонение пред паметника на Христо Ботев.

***
Каварна.
От 11.30 часа в Градския парк пред паметника на българския народен воин Христо Ботев ще се организира общоградско поклонение.
***
Казанлък.
От 15.30 часа в редакцията на в. „ Искра ", ул. „ Искра " № 2, почетният ръководител на Обединени земеделци доктор Анастасия Димитрова-Мозер и ръководителят на партията Петя Ставрева ще дадат конференция.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музея на розата ще се състои гала по награждаване в Международен конкурс по лютиерство.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музея на фотографията и актуалните образни изкуства ще бъде показана галерия с фотосите от „ В Долината на розите ".

***
Калофер.
От 11.00 часа пред Национален музей „ Христо Ботев " ще се състои боен обред - изнасяне на знамето на Ботевата чета. От 11.30 часа ще бъде произнесено слово и ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев. От 12.00 часа в Мемориален комплекс „ Христо Ботев " ще се резервира минута безмълвие.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа на Арката на площад „ Велбъжд " ще бъде отдадена респект към Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта на България.

***
Перник.
От 11.30 часа пред паметника на Христо Ботев (пред ПГЕМП „ Хр. Ботев " ) ще бъдат поднесени венци и цветя. От 11.30 часа в огромно предверие ОДК ще се състои музикален спектакъл-концерт във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България - „ Да знаем и да помним ".

***
Пловдив.
В 11.30 часа пред паметника на Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина ще бъдат маркирани 142 години от гибелта на героя и на починалите за свободата и независимостта на България.

***
Пловдив/София/Варна/Русе/Бургас.
Национален митинг под надпис „ За правото на избор при имунизация " ще се организира в редица огромни български градове. Протестите ще се провеждат в Пловдив - от 11.00 часа, пред община Пловдив, София - 15.00 часа на „ Площад национално заседание ", Варна - от 15.00 часа на входа на морската градина, в Русе от 15.00 часа - в „ Младежки парк " и в Бургас от 16.00 на „ Пантеона "

***
Смолян.
С поклонение пред паметника-костница на връх Средногорец и почетен часовой в Смолян ще бъде маркиран Денят на Ботев и починалите за България. От 10.00 часа ще има поклонение на Родопската Шипка - връх Средногорец. От 11.30 часа стартира тържествено честване Деня на
Ботев и починалите за България с почетен часовой и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев на площад „ Свобода " на Стар център в Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в парк „ Александър Стамболийски " ще се състои церемониален общоградски обред с полагане на венци и цветя в памет на Христо
Ботев и падналите за национално избавление.

***
Търговище.
В 11.30 часа, отпред с Фанфарния оркестър, ще тръгне ученическо шествие от I ОУ „ Христо Ботев " по ул. „ Васил Левски " - бул. „ Митрополит Андрей " до паметника на Никола Симов. От 11.45 часа пред паметника на Никола Симов - Куруто, знаменосец на Ботевата чета, възпитаници от I ОУ „ Христо Ботев " ще показват поетичната комбинация „ Ботев - легенда вечно ". Във връзка с отбелязването на 2 юни, къщата музей „ Никола Симов - Куруто " ще бъде отворена с вход свободен от 09.30 до 13.00 часа.

***
Хасково.
В 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев пред читалище „ Заря " ще се състои обред по поднасяне на венци и цветя.

***
Шумен.
От 12.00 часа пред паметника на починалите във войните шуменци на пл. „ Кристал " ще се състои обред по поднасяне на венци и цветя във връзка Деня на Ботев.

***
Шумен.
От 12.00 часа на паметника на починалите във войните в кв. „ Дивдядово " ще се състои обред по поднасяне на цветя във връзка Деня на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България.

***
Шумен.
От 11.00 часа на поляната по монумент „ Създатели на българската страна " ще се организира „ Пикник навън ".

***
Ямбол.
В 10.00 часа в двора на Професионалната гимназия по земеделие в Ямбол ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР