Враца. Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от

...
Враца. Окръжен съд – Враца днес наложи ефективно наказание от
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца наказа с ефективна присъда мъж, причинил по непредпазливост смъртта на майка си след умишлено нанесена лека телесна повреда

Враца. Окръжен съд – Враца през днешния ден наложи дейно наказване от 3 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “ на К. Д., които той ще би трябвало да изтърпи при първичен „ общ “ режим, оповестиха от пресцентъра на съда. Подсъдимият бе приет за отговорен в това, че на 26 декември 2020 година, в дома си във врачанско село, е предизвикал по несъобразителност гибелта на майка си Н. Д., настъпила на 27.01.2021 година в приют в София, в резултат на съзнателно нанесена лека телесна щета, породена след нанасяне на удари с ръка в региона на лицето, с следващо рухване и удряне на главата върху твърда повърхнина.

Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, като К. Д. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съдът да понижи наложеното наказване с една трета. Първоначално наложеното наказване, несъмнено от съда, е оптималното за този тип закононарушение – 5 години „ отнемане от независимост “, което след редукцията дефинира наложеното наказване за К. Д. да е 3 години и 4 месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ общ “ режим.

Съдът постанови присъдата при превес на отекчаващи виновността условия. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Окръжен съд – Враца предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд - София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР