Враца. На официална церемония кметът на Враца Калин Каменов и

...
Враца. На официална церемония кметът на Враца Калин Каменов и
Коментари Харесай

Враца: В града беше открит нов бюст-паметник на Васил Левски по повод 182-рата годишнина от рождението на Апостола на свободата

Враца. На публична гала кметът на Враца Калин Каменов и ръководителят на Общинския съвет – Румен Антов откриха нов бюст-паметник на Васил Левски във връзка 182-рата годишнина от рождението на Апостола на свободата. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
„ Всяка година на тази дата, родолюбивите българи си спомнят за един човек – роден, с цел да ни води като пътеводна светлина. Тази персона ни дава убеденост, че можем да се оправим с всяка компликация, единствено в случай че сме единни. Вярвам, че през днешния ден не просто означаваме рождението на Васил Левски, а и си припомняме неговите завещания и възпитаваме децата ни в почитание и респект към героите от нашата история “, сподели кметът Каменов при откриването на новия бюст-паметник, направен от врачански камък. „ Изказвам своето откровено почитание към хората, които са инициирали построяването на сходен монумент за Апостола, само че той трябваше да бъде сменен, защото структурата на монумента бе съществено повредена “, разяснява Каменов.
Новоизграденият незабравим знак бе осветлен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.
Програмата продължи с поетична комбинация, в осъществяване на възпитаници на ИОУ „ Васил Левски “, както показване на паметни дати и събития от живота на Апостола.
В знак на благодарност, пред паметника на великия българин бяха поднесени венци и цветя, а екипът на Младежкия център, дружно с ученици на детски градини и жители сложиха ръчно направената гирлянда пред монумента на великия българин.
На събитието участваха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, общински съветници, шефът на ИОУ „ Васил Левски “ Румен Петков, представители на културни институции, възпитаници и жители.
Паметният знак е направен от скулптора Цветан Цеков, а близо 1-метровият бюст е креативен план на братята Васил и Борис Цекови.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР