Враца. Митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в храм

...
Враца. Митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в храм
Коментари Харесай

Враца: Митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в храм „Св. Апостоли“ по повод Въведение на Пресвета Богородица

Враца. Митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в храм „ Св. Апостоли “ във връзка Въведение на Пресвета Богородица, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Всяка година на 21 ноември Православната черква празнува огромния християнски празник Въведение на Пресвета Богородица. От 1929 година с решение на Светия Синод на Българската православна черква, празникът Въведение Богородично е избран и като Ден на християнското семейство и православната християнска юноша. По този мотив във всички епархии на Българската православна черква се отслужва празнична света Литургия.
Празникът във Враца ще стартира с архиерейска света Литургия в катедралния храм „ Св. апостоли ” във Враца, която ще оглави Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий. Началото е от 9.00 часа. В 11.00 ч. в Средното учебно заведение „ Христо Ботев ” митрополит Григорий ще организира сказка с възпитаници във връзка празника. В 11.40 ч. той ще отслужи молебен за здраве и ще опише за Въведение Богородично на децата от детска градина „ Слънце ”. В 12.30 ч. Врачанският митрополит Григорий ще постави главен камък на новостроящ се Център за настаняване от фамилен вид във Враца. В 14.30 ч. епархийският архиерей ще отслужи водосвет и ще беседва с малолетни, лишени от независимост, в новия изправителен дом във Враца.
Никола ПЕТКОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР