Враца. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев посети ППМГ Акад. Иван

...
Враца. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев посети ППМГ Акад. Иван
Коментари Харесай

Евродепутатът Владимир Уручев посети ППМГ „Акад. Иван Ценов” във Враца

Враца. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев посети ППМГ „ Акад. Иван Ценов ” във Враца по покана на старшите и младшите посланици на Европейския парламент. Те срещнаха Уручев с дейностите си по програмата, които са ориентирани към просвета, нововъведения, цифрови технологии. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Младшите посланици показаха знанията си за институцията, която съставлява ползите на европейските жители и подчертаха значимостта на Европейски Съюз като територия на мира, солидарността и единността. „ Младите хора са във фокуса на съвсем всички политики на Европейския съюз ”, посочи Уручев и разяснява, че европейските политици имат потребност от концепциите на младежите. „ Трябва им вашата мощност, вашата динамичност, концепциите, които раждате всеки ден, всяка минута. Младите хора са отворени да живеят с новото – новите технологии, нова организация на живот ”, безапелационен бе Владимир Уручев и показа, че точно по тази причина Европейският парламент основава стратегии, с които да ангажира от ден на ден младежи. Той разясни, че обособените достижения, когато се обединят, дават по-добри резултати и съобщи, че когато сме дружно, сме по-силни. Уручев осведоми за опциите за взаимоотношение с европейските институции, като посочи, че познаването на институциите е от основно значение за това къде биха желали концепциите им да бъдат прегледани.
Директорът на ППМГ - Враца Татяна Василева заяви, че сега тече редом събитие с присъединяване на ученици на учебното заведение в програмата „ Евроскола ” в Страсбург. Отборът на ППМГ, спечелил квота за програмата, е в Европейския парламент във френския град, където учениците се трансформират в евродепутати за един ден, като вземат участие в „ съвещания на комисиите “ и в „ пленарни съвещания “.
В развилата се полемика бяха коментирани въпроси от народен и европейски темперамент, смисъла и целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, бъдещето на Европа, на нуклеарната енергетика, както и ролята на България в областта на науката и цифровите технологии.
В рамките на събитието, евродепутатът Владимир Уручев откри информативен ъгъл за Европейския парламент. Старшите посланици в лицето на учителите Ани Павлова и Пепа Павлова показаха вяра, че ППМГ „ Акад. Иван Ценов ” ще бъде най-дейното и най-оригиналното учебно заведение и ще заслужи специфичната премия на Информационното бюро на Екологичен потенциал – особено издание на програмата „ Евроскола ” в Страсбург. Възпитаник на гимназията връчи на Владимир Уручев смален макет на Европейския парламент, направен от самия него благодарение на цифрови технологии. Гост на събитието бе и Мария Панайотова - представител на ТПП - Враца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР