Враца. Днес отбелязваме един от най-значимите дни в историята на

...
Враца. Днес отбелязваме един от най-значимите дни в историята на
Коментари Харесай

Враца: 7-годишният Петър Доков рецитира баладата „Хаджи Димитър“ по време на отбелязването на 170 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев

Враца. Днес означаваме един от най-значимите дни в историята на нашата страна. Ден, в който почитаме огромния християнски празник Богоявление и в същия ден честваме и раждането на великия български бунтовник Христо Ботев - един от знаците на нашето възобновление. 170 години от своето раждане, въпреки и към този момент във вечността, Ботев продължава да живее във всеки, който обича България. Това сподели в част от словото си кметът Калин Каменов по време на тържественото отбелязване на 170 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев, оповестиха от пресцентъра на Общината . Той уточни още, че през днешния ден би трябвало да пазим, да сътворяваме и да бъдем по-родолюбиви, с цел да почетем почтено паметта и делото на тези, които починаха за свободата на България.
„ Аз съм сигурен, че тук, в нашия град, има доста почтени родолюбци, които в никакъв случай няма да не помнят, а ще възхваляват и възпитават в най-малките и във всички нас да помним, да предаваме и да се гордеем, че сме потомци на великия Христо Ботев. Честит празник “, добави още Каменов.
Тържеството, във връзка днешния ден се организира пред величествения монумент на поета-революционер. Официални посетители бяха националният представител инж. Петя Аврамова, регионалният шеф Малина Николова, ръководителят на общинския съвет Румен Антов, заместник-кметът Петя Долапчиева, общински съветници, шефове на институции.
В програмата участваха: 7-годишният Петър Доков, който рецитира емблематичната балада „ Хаджи Димитър “, възпитаникът от СУ „ Христо Ботев “ Валентино Бойчев, който изнесе забавни обстоятелства за живота и делото на войводата, както и Духовият оркестър при НЧ „ Развитие 1869 “.
В знак на благодарност пред саможертвата на Христо Ботев пред паметника му бяха поднесени венци и цветя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР