Враца. Чудотворните мощи на Св. Панталеймон бяха посрещнати от Врачанския

...
Враца. Чудотворните мощи на Св. Панталеймон бяха посрещнати от Врачанския
Коментари Харесай

Враца: Посрещнаха чудотворните мощи на Св. Пантелеймон в храм „Св. Николай Мирликийски“

Враца. Чудотворните мощи на Св. Панталеймон бяха посрещнати от Врачанския митрополит Григорий, зам.-кмета на Община Враца Петя Долапчиева, народния представител Красен Кръстев, регионалния шеф Малина Николова, духовници от цялата страна и стотици миряни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Враца. Камбанен звън извести идването на Честната глава на почитания в целия православен свят великомъченик и изцерител на болните – Св. Панталеймон. Мощите бяха донесени от монаси от едноименния манастир в Света Гора. Заедно със светините, във Враца, дойде и копие на чудотворната икона на светеца. След полагането на светите мощи в църквата „ Св. Николай Мирликийски “ беше отслужена архиерейска света литургия и водосвет, управлявани от Врачанския митрополит Григорий.
Чудотворните реликви ще останат в храма за поклонение до 10.30 часа на 2 август. Днес, от 17.00 часа, ще стартира първият за Богородничния пост молебен канон към Света Богородица. Богослужението ще бъде водено от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници и духовни лица от Враца и страната.
На 2 август, в 9.00 часа, в същата черква ще стартира архиерейска света литургия, предстоявана от Врачанския митрополит Григорий. След това в 11.00 часа, в двора на МБАЛ “Христо Ботев ” във Враца, ще бъде отслужен водосвет от митрополита и ще бъде положен главният камък на новостроящ се храм, който ще носи името на Св. Пантелеймон. Мястото за новата черква ще бъде осветено с мощите на светеца.
Врачанската митрополия кани всички православни християни да вземат молитвено присъединяване в празничните богослужения и поклонението пред мощите на Св. Пантелеймон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР