Враца. Близо 800 хил. лв. е инвестицията за инвазивната кардиология

...
Враца. Близо 800 хил. лв. е инвестицията за инвазивната кардиология
Коментари Харесай

До две работни седмици ще приключи ремонтът в ангиографската зала на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца

Враца. „ Близо 800 хиляди лева е инвестицията за инвазивната кардиология във Враца. Това са финансови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването за МБАЛ „ Христо Ботев “, които са планувани за ремонта на ангиографската зала и за закупуване на медицинския уред. Целта е жителите на региона, чието здравословно положение изисква диагностика и лекуване в инвазивна кардиология, да не се постанова да пътуват, а да получават нужната им здравна помощ на място “. Това съобщи ръководителят на Съвета на шефовете и представител на Министерство на здравеопазването в борда на МБАЛ „ Христо Ботев “ Цветанка Димова при визитата си в лечебното заведение, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването . На място тя се срещна с напредъка при осъществяването на строително-ремонтните действия.
Димова акцентира, че аргументите за забавянето в осъществяването на плана имат чисто механически темперамент: „ Пречката беше от инженерно естество – обвързвана със съотношението сред равнището на пода и поставката, върху която би трябвало да бъде инсталиран апаратът. Важното е, че намерихме решение и работата продължава интензивно “.
Министерството има уверението на изпълнителя, че дейностите ще приключат в границите на две работни седмици, незабавно след което ще стартира монтажът и на самия уред, стана ясно още от думите на ръководителя на Съвета на шефовете.
Министерството на здравеопазването прецизно ще следи и реализацията на останалите планове, планувани в капиталовата стратегия на Министерство на здравеопазването за болничното заведение във Враца. За 2019 година е планувано закупуването на хемодиализини апарати и кресла, ремонт и съоръжение на акушеро-гинекологичното поделение на регионалната болница, за което към този момент е оповестена социална поръчка, както и ремонт на съдебномедицинското поделение на лечебното заведение. За задачата Министерството на здравеопазването е одобрило инвестиция в размер на близо 500 хиляди лева
Вече е реалност и договорът сред Министерството на здравеопазването и регионалната болница за субсидиране по реда на Наредба № 3. Лечебното заведение ще получи дотацията за първите 4 месеца на годината и личният състав ще получи възнагражденията си в точния момент.
С всичко това действително се извършва задължението на министерството за излекуване на регионалната болница във Враца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР