Враца. 1548 собственици ще получат еднократно обезщетение за умъртвени животни

...
Враца. 1548 собственици ще получат еднократно обезщетение за умъртвени животни
Коментари Харесай

Враца: 1548 собственици ще получат еднократно обезщетение за умъртвени животни заради африканската чума в размер на 300 лв.

Враца. 1548 притежатели ще получат еднократно обезщетение за умъртвени животни поради африканската чума в размер на 300 лева Това оповестиха от Областна администрация Враца . На днешното съвещание на Областната епизоотична комисия бяха одобрени описите с информация за стопаните, направили непринудено кръвопролитие на свине в обекти от вида „ заден двор “ в 20 км зона към индустриалната плантация в с. Чирен. „ Данните сочат, че 53 са обитаемоте места в региона, в които е осъществена превантивната мярка, а общо 1548 притежатели ще получат еднократно обезщетение в размер на 300 лева “, заключи председателстващият съвещанието заместител регионален шеф Мирослав Комитски. Той разясни, че одобрените описи ще бъдат оповестени на видно място. От на следващия ден, 27.08.2019 година, започва процедурата по подаване на заявки за компенсации в кметствата по пример, в който всеки притежател заявява, че е направил непринудено кръвопролитие на свине за угояване в персоналното си стопанство и стерилизация. Собственикът би трябвало да съобщи също, че няма да населва обекта с свине за интервал минимум от 12 месеца след последната стерилизация и без регистрацията му.
Кметовете на обитаеми места следва за изготвят Констативен протокол за засвидетелствуване на осъществено кръвопролитие и разчистване, който е неразделна част от Заявлението. Изготвените документи ще бъдат предоставени на Областна дирекция „ Безопасност на храните “ – Враца. Изплащането ще се прави по график за всяко обитаемо място.
На съвещанието, заместител регионалният шеф Мирослав Комитски подчертава, че осведомителната акция, провеждана от Министерство на земеделието, храните и горите и научната общественост във връзка с Африканската чума по свинете продължава.
„ Към организацията на акцията е включена и Национална работа за препоръки в земеделието, а задачата на мероприятията е да бъдат осведомени повече на брой стопани с заплахата на болестта и превантивните ограничения за недопускане на разпространяването му “, съобщи Комитски.
По предложение на членовете на Областната епизоотична комисия, осведомителна акция следва да се организира в обитаемоте места от общините Бяла Слатина, Мездра и Роман.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР