Вратовръзката е важен елемент от стилното бизнес облекло, но понякога

...
Вратовръзката е важен елемент от стилното бизнес облекло, но понякога
Коментари Харесай

Носенето на вратовръзка може да бъде опасно

Вратовръзката е значим детайл от стилното бизнес облекло, само че от време на време можете и да я оставяте у дома.

Затягането на възела на вратовръзката се приема като демонстриране на предимство или като подготовка за изявление, само че в това време може също по този начин да наруши кръвоснабдяването на главата и да ограничи кръвопотока към мозъка, написа Science Alert.

Това може да докара до генерирането на нездравословно налягане в черепа. Разликата не е задоволително сериозна, с цел да провокира проблеми при множеството здрави хора, само че може да се окаже проблем при някои рискови групи, като да вземем за пример хора с високо кръвно налягане, пушачи и възрастни хора.

Като притиска вените във врата вратовръзката може да пристисне кръвта към черепа. Предишни медицински проучвания към този момент свързаха вратовръзката с нараснало налягане в очите и с повишението на риска от развиването на глаукома. По време на особено проучване учените са открили, че при участници, които са носили вратовръзка, стегната до степента, след която се понижава комфорта при носене, кръвопотока към главата е понижен със приблизително цели 7.5%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР