„Вратите на ЕС остават отворени за вас. Вие сте тези,

...
„Вратите на ЕС остават отворени за вас. Вие сте тези,
Коментари Харесай

ЕС към Македония: Отворени сме за вас, ключът е в ръцете ви

„ Вратите на Европейски Съюз остават отворени за вас. Вие сте тези, които държат ключа в ръцете си. Не позволявайте да се пропусне тази историческа опция “, съобщи през днешния ден висшият представител по външната политика и сигурността на Европейски Съюз Федерика Могерини, която следобяд дойде в Скопие, представен от БГНЕС.
„ Запомнете, че на 30 септември, когато отивате към изборните секции да гласувате за референдума, вие сте тези, които държите ключа към бъдещето в ръцете си. Ключът не е в ръцете на никой различен, с изключение на на вас. Моля ви, не мълчете пред бъдещето си, не можете да пропуснете тази опция, тъй като сте виновни за бъдещето си. Това не са избори, нито нещо обвързвано с политиката. Трябва да сте сигурни и уверени, че когато се разсъните идващия понеделник, т.е. на 1 октомври, че сте създали избор, който визира вашето бъдеще, бъдещето на страната ви и на децата ви “, сподели Могерини, която следобяд бе в Старата скопска чаршия дружно с премиера Зоран Заев и външния министър Никола Димитров.
Премиерът Зоран Заев сподели: „ Днешното събитие и визитата на Могерини е още един знак за мощната поддръжка на Европейски Съюз за нашата страна и нашия народ. Сега ние, жителите на РМ, би трябвало да покажем единение и увереност на идния референдум на 30 септември, с цел да вземем решение за Договора, да вземем решение за нашето бъдеще. За нас вероятността за участие в Европейски Съюз е главен фактор, който сплотява цялото общество и мощ за сполучливото използване на промените и справяне с провокациите, пред които сме изправени по този път. Различията съществуват и ще съществуват. Ние ги почитаме, само че няма място за безнаказаност, когато би трябвало всички дружно да решим бъдещето на нашата страна и на идващите генерации “.
По време на днешната аудиенция в Македония се чака Могерини да се срещне с президента на страната Георге Иванов и с водача на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР