“Вратата на Министерството на младежта и спорта е широко отворена

...
“Вратата на Министерството на младежта и спорта е широко отворена
Коментари Харесай

Кралев даде правилния тон: Няма да има успехи без внимание към подрастващите

“Вратата на Министерството на младежта и спорта е необятно отворена за българския футбол и за неговите проблеми. Ние сме подготвени да оказваме помощ във всеки един аспект “, това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев на откриването на XIII конгрес на Българския футболен съюз, който би трябвало да избере нов президент.

Министър Кралев акцентира, че в последните 20 години е взел участие като пратеник на всеки един конгрес на БФС, само че в този момент за първи път има опция да го направи като министър на младежта и спорта.

Всичко за Конгреса чети тук!

„ Дълги години страната беше обърнала тил на футбола, беше обърнала тил на проблемите на футболните хора. Разбира се, това стартира да се трансформира преди 3 години, когато дружно с БФС започнахме да работим по няколко доста значими стратегии. Няма по какъв начин да имаме добър футбол, в случай че нямаме добра спортна инфраструктура. Няма по какъв начин да имаме триумфи на интернационално равнище, в случай че не обръщаме внимание на децата и юношите, които са част от огромното футболно семейство “, безапелационен беше Кралев.

Той показа инфраструктурните планове, финансирани от ММС - няколко терена за Европейското състезание по футбол за юноши до 17 години, ремонта на националния стадион Васил Левски, нови терени и осветяване на игрища във Варна, в Русе, в Горна Оряховица, Монтана, Велико Търново, нови терени в Хасково и Ямбол, помощни стадиони в Бистрица, за детско-юношеската школа на Локомотив (София) и на Верея. Министър Кралев съобщи, че през тази година ще бъдат актуализирани стадионите на „ Спартак Варна “ и стадиона „ Академик “ в София.

„ Изключително доста се гордея и с програмата, която разработихме дружно с БФС за поддръжка на юношеските ни национали. През 2016 година за първи път от доста години второто държавно управление на господин Борисов отпусна средства за детско-юношеските ни национални гарнитури. За 1 милион направихме стратегия, в която участваха 12 тима. За първи път можеха да се създадат съществени функционални проучвания на футболистите, които ще имаме опция да проследим в идващите 4 години, с цел да разберем мощните и слаби страни на нашата подготовка и методика. През идната 2017 година програмата беше увеличена до 1 150 000 лева, тази година до 1 250 000 лева Надявам се, че идващите години при нарастване и на бюджета на министерството средствата за децата, които се занимават с футбол ще бъдат също увеличени “, добави Красен Кралев.

На откриването на конгреса на БФС приказва и президентът на немския футболен съюз и вицепрезидент на УЕФА Райхард Гриндел, който съобщи поздравления от името на президента на УЕФА Александър Чеферин. Бяха прочетени приветствия от името на ръководителя на БОК Стефка Костадинова и от името на ФИФА. Преди гласуването за избор на президент на БФС се изрекоха редица футболни деятели, делегати и посетители като Спас Русев, Ангел Петричев, Веселин Крушарски, Калин Каменов, проф. Лъчезар Димитров и др.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР