Вратата към Европа е през София, а в момента България

...
Вратата към Европа е през София, а в момента България
Коментари Харесай

Вратата към Европа е през София

Вратата към Европа е през София, а сега България е лидер на Балканското придвижване към Европейския съюз. Това е декларирал при закриването на интернационалната конференция "Западни Балкани " евродепутатът Ангел Джамбазки, оповестиха от уредниците.

В закриващото си изявление Джамбазки е обърнал особено внимание на ролята на НАТО и нуждата от промени в Европейски Съюз. Според него НАТО е организацията, от която би трябвало да се взима образец. По думите му тя е доста по-организирана, с доста по-плътно наличие и доста по-бързо реагираща от Европейски Съюз. Съюзът би трябвало да бъде изменен и да бъде доста по-бърз, по-реактивен, по-последователен и по-честен, смята Джамбазки.

"Никой не може да бъде принуден да се причислява към един или различен боен или геополитически съюз. Разговорът с всяка една от страните минава през обществото й. И в случай че те решат, постоянно са добре пристигнали. Първо в София, а след това и в Северноатлантическия контракт и в Европейския съюз. Този диалог би трябвало да продължи и ще продължи ", е декларирал още Ангел Джамбазки.

В конференцията "Западни Балкани " са били разисквани основни тематики, свързани с бъдещето на Западните Балкани като сигурност, миграция и присъединение към НАТО, районно съдействие и подсилване на трансатлантическия ангажимент, провокации и бъдещи значими решения пред района. Състояла се е и "Кръгла маса на младия политически водач " за бъдещето на Западните Балкани.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР