Вратарят Витаутас Черниаускас приключи с ЦСКА-София. Той се разделя с

...
Вратарят Витаутас Черниаускас приключи с ЦСКА-София. Той се разделя с
Коментари Харесай

И Черниаускас напуска червените

Вратарят Витаутас Черниаускас завърши с ЦСКА-София. Той се разделя с клуба по взаимно единодушие, откакто беше твърда запаса в последните месеци. Говори се, че литовецът даже е разтрогнал контракта си още преди мача с Берое нощес и затова не попадна в групата. Черниаускас не бе измежду 18-те и при триумфа с 2:1 над Локомотив (Пловдив). От " Армията " импровизирано обявиха сред двете срещи, че повода за отсъствието на литовеца била травма.

Истината е, че Черниаускас излиза прекомерно скъпо на клуба, с цел да стои като запаса, а редом с това от дълго време загуби доверието на щаба. Той изпадна зад борда след безконечното дерби на 1 септември 2019 година (2:2). Оттогава бразилецът Густаво Бусато е пазил във всички последвали 27 публични мача. Черниаускас не получаваше късмет даже за Купата на България. Предвид обстоятелството, че той преподписа при започване на предходната година до лятото на 2021-а, това докара до нарастване на заплатата му, само че в последна сметка литовецът единствено търкаше пейката.

Черниаускас се разделя с клуба след тъкмо 3 години - бе притеглен на 30 юни 2017-а. Той бързо се наложи като титуляр за сметка на Георги Китанов и в продължение на два сезона беше неизменимият №1 под рамката. Стражът записа 75 участия в елита, осезаемо повече от предходния рекордьор измежду задграничните вратари на " Армията " - Райс Мболи (54).

В идващите дни ЦСКА-София евентуално ще се раздели и с Божидар Чорбаджийски, както това към този момент се случи с Рубен Пинто и Едвин Джеси. Почти несъмнено ще има и други напускщи, като клубът ще опита да трансферира Кристиян Малинов и Евандро. efbet Лига 31 кръг, неделя 12 юли  ЦСКА-София 5:0краен резулат  Берое
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР