Вратарят Ренан дос Сантос е поредният бразилски футболист на Лудогорец,

...
Вратарят Ренан дос Сантос е поредният бразилски футболист на Лудогорец,
Коментари Харесай

Още един бразилец от "Лудогорец" взе български паспорт

Вратарят Ренан дос Сантос е следващият бразилски футболист на " Лудогорец ", който се снабди с българско поданство. 28-годишният състезател, който кара своя втори сезон в отбора от Разград, се похвали с новите си документи пред медиите в родината си.

" Всеки знае каква е значимостта от това да имаш европейски паспорт. Особено за нас, спортистите, е извънредно значимо, тъй като ни отваря доста по-широко вратите към европейския пазар. За мен и фамилията ми това е голяма облага ", съобщи Ренан, представен от " Гонг ".

Бразилският вратар е получил българката си персонална карта на 30 април. По думите му процедурата е завършила стремително. Ренан е четвъртият бразилец от сегашния състав на " Лудогорец ", който има български паспорт. Другите са Марселиньо, Вандерсон и Натанаел. Украинецът Игор Пластун също е с българско поданство.

През последните години български паспорт получиха още няколко бразилци, които бяха част от " Лудогорец " - Жуниор Кайсара, Жуниор Кишада, Джонатън Кафу и Гилерме Шоко.

След като Ренан взе българско поданство, " Лудогорец " си освободи две места за играчи отвън Европейския съюз. Максимално позволената численост е петима, като сега три са заети от Хорхе Броун, Рафаел Форстър и Сисиньо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР