Вратарят на националния отбор Пламен Илиев ще претърпи спешна операция,

...
Вратарят на националния отбор Пламен Илиев ще претърпи спешна операция,
Коментари Харесай

Националният вратар Пламен Илиев ще бъде опериран

Вратарят на националния тим Пламен Илиев ще претърпи незабавна интервенция, заяви клубът му " Лудогорец ". Той е скъсал ахилесово сухожилие по време на самостоятелна подготовка и в събота ще бъде опериран в столична клиника. Все още не е ясно какъв брой време Илиев няма да може да тренира пълноценно, само че възобновяване от сходен вид контузии нормално трае към 5-6 месеца. Добрата вест за " Лудогорец " е, че различен вратар - Владислав Стоянов, се завърна в игра тази пролет, откакто над година и половина лекува тежка контузия, като даже в мачовете преди спирането на шампионата показва добра форма.

Друг национал - Кирил Десподов, пък е към този момент изцяло възобновен от интервенцията на десния гален, която претърпя в края на февруари. Нещо повече - той би трябвало в понеделник да замине за Австрия и да се причисли към тренировките на " Щурм " (Грац). Местните отбори ще бъдат едни от първите в Европа, които ще възобновят подготвителния развой в изискванията на продължаваща пандемия от ковид.

Новината разкри сътрудникът на Футболист №1 на България за 2018 година и негов юрист - Радостин Василев. " В София беше извършен следващ фитнес тест на Кирил Десподов, който удостовери неговото цялостно възобновяване. Кирил прояви огромна воля и професионализъм и се връща към обичаната игра доста бързо. В понеделник Кирил отпътува за Австрия, където дружно със съотборниците си от ФК " Щурм " стартира подготовка ", написа Василев във " Facebook ".

Десподов е преотстъпен в отбора от Грац до края на сезона от " Каляри ". Треньор в " Щурм " му е Нестор Ел Маестро, с който двамата работиха дружно в " ЦСКА-София ". Специалистът държи българинът да остане в отбора и през идващия сезон чартърен. От " Каляри " обаче преди дни намекнаха, че ще разчитат на Десподов за сезон 2020/21 в Серия А. " За благополучие, имаме забавни футболисти чартърен като Франческо Викари и Кирил Десподов. Трябва доста деликатно да оценим играчите си чартърен ", коментира спортният шеф на " Каляри " Марио Пасети.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР