Вратарят на националния отбор на България Пламен Илиев допусна груба

...
Вратарят на националния отбор на България Пламен Илиев допусна груба
Коментари Харесай

Пламен Илиев направи дузпа, но отборът му се добра до ценна победа

Вратарят на националния тим на България Пламен Илиев позволи груба неточност в мача на своя Астра против някогашния си отбор Ботошани от 22-ия кръг на румънското състезание, само че тя не се оказа съдбовна, тъй като домакините завоюваха с 2:1. Бившият пазач на Левски направи дузпа, от която Ботошани израавни, а по това време Астра към този момент беше с човек по-малко. Въпреки всичко, домакините стигнаха до трите точки с попадение на Клаудиу Белу в 85-ата минута.

Двубоят стартира перфектено за Астра и още в 9-ата минута тимът на някогашния старши треньор на ЦСКА-София Едуард Йорданеску получи дузпа, която Александру Йоница осъществя. В средата на полувремето Анатоле Абанг ритна неприятно в коляното неприятелски футболист и получи червен картон, оставяйки домакините в понижен състав.

В 62-ата минута Пламен Илиев изпусна топката и в опита си да я улови наново, събори състезател на Ботошани. Реферът уточни бялата точка, а Михай Роман вкара за 1:1. Малко по-късно Илиев се реваншира с две блестящи спасявания.

Развръзката настъпи в 85-ата минута, когато Белу остана на празна врата и донесе успеха на Астра. Благодарение на триумфа през днешния ден, отборът от Гюргево измести Ботошани от 4-ото място в класирането. Начело е ЧФР Клуж с задатък от 5 точки пред Стяуа.

АСТРА - БОТОШАНИ 2:1
1:0 А. Йоница (9) д.
1:1 М. Роман (63) д.
2:1 К. Белу (85)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА!

Снимка: gsp.ro Лига 1 22 кръг, петък 15 декември  Астра (Гюргево) 2:1краен резулат  Ботошани
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР