Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще се завърне в националния

...
Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще се завърне в националния
Коментари Харесай

Владислав Стоянов се завръща в националния отбор

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще се завърне в националния тим за идния бараж за Евро 2020 с Унгария. Плейофът е на 26 март на " Васил Левски " в София, а при триумф ще срещнем за място на финалите спечелилия всред Исландия и Румъния. Стоянов е попаднал в полезрението на селекционера Георги Дерменджиев с представянето си в контролите в Турция, които са следени от експерта. Стражът пази на равнище и заради тази причина бе включен в групата на разградчани за мачовете от 1/16-финалите за Лига Европа против Интер. Първият дуел е на 20 февруари, четвъртък, от 19:55 часа на " Хювефарма Арена ", а реваншът е седмица по-късно в Милано.

В последните близо 3 години Стоянов лекува тежка травма в коляното. В края на есенния полусезон той застана под рамката на дублиращия отбор на " орлите във Втора лига. След това бе взет на подготовката в Турция, където демонстрира по-добри игри от Пламен Илиев и Ренан. Бразилецът не получи картотека за конфликтите с италианския гранд. А Стоянов е единственият от тримата вратари, който към момента не е позволил гол в спарингите. В последния той даже избави дузпа против Цървена звезда, изпълнена от звездата на сърбите Милан Павков.

Дерменджиев чудесно познава качествата на Владо Стоянов, тъй като два пъти му е бил треньор в Лудогорец. Стражът пък надали пази положителни мемоари от последния си лагер с " трикольорите ", тъй като точно на него получи тежката контузия в коляното, поради която претърпя редица интервенции. Той се контузи преди международната подготовка с Нидерландия в София на 25 март 2017-а, която бе извоювана с 2:0. За последно Владо взе участие в формален мач на 18 март 2017 година, когато Лудогорец приключи 2:2 с Дунав в Разград.

Повиквателна за конфликта с Унгария ще получи и сътрудника му при разградчани Пламен Илиев, който в последните две години е титуляр за националите. Третото място под рамката пък ще си оспорват Георги Георгиев от Славия, Николай Михайлов от Левски и Даниел Наумов от втородивизионния ЦСКА 1948.

" Тема Спорт " Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР