Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев говори след третата седмица без

...
Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев говори след третата седмица без
Коментари Харесай

Пламен Илиев: Тежко е, но ще се справим!

Вратарят на Лудогорец Пламен Илиев приказва след третата седмица без футбол поради пандемията от COVID-19. Стражът на родния първенец призна, че седенето у дома е почнало да му омръзва, само че обстановката е по този начин, че вярата крепи вратаря. Илиев подчертава, че всички играчи на "орлите " са получили самостоятелни стратегии от треньорския щаб на разградчани и тимът е задължен да ги следва.

- Как се чувствате три седмици без футбол?

- Дългото седене у дома стартира да омръзва. Това е най-дългата ми отмора, която съм имал, откогато играя професионален футбол. Но обстановката е такава. Трябва да я приемем и да се надяваме, че нещата ще се оправят.

- Липсват ли ви мачовете и тренировките?

- Разбира се. Като на всеки един професионален състезател ми липсва адреналинът от мачовете и сериозните тренировки. Ние от години се приготвяме при специфичен режим. Сега обстановката ни изненада. Тежко е, само че ще се оправим.

- Как прекарвате дните на обществена изолираност?

- Спазваме прецизно рекомендациите на управляващите. Съветвам всички да го вършат. Прекарвам времето у дома със фамилията ми. Не излизам на никое място. Само жена ми върви до магазина. Честно казано, общественият живот ми липсва.

- Как поддържате форма в домашни условия?

- Както останалите футболисти в Лудогорец. Всеки е получил самостоятелна стратегия за подготовка в домашни условия. Поддържаме форма, доколкото е допустимо. Но самостоятелните тренировки не могат да ни държат във форма за дълго време. Не са като груповите.

- В каква форма ще бъде Лудогорец при възобновяване на мачовете, по всяко време това?

- Така или другояче преди подновяването на мачовете ще имаме време да влезем в темп. Надявам се да сме в оптимална форма, защото към този момент трета седмица нямаме групови тренировки. Мисля, че това ще се отрази някак върху формата ни. На всеки в тима ще му е мъчно. Но в Лудогорец са събрани най-хубавите футболисти. Смятам, че бързо ще наваксаме и ще влезем в мачовете добре готови.

- Как оценявате представянето на Лудогорец от началото на сезона?

- Мисля, че в Лига Европа изпълнихме всички сложени цели. В шампионата сме безапелационно преди всичко със сериозна преднина пред съперниците ни и мач по-малко. Горчивината идва от отпадането в шампионата за Купата на България. Срещу Левски играхме добре 120 минути, само че нямахме шанс при дузпите. Това е футболът.

- Можеше ли да реализира Лудогорец освен това против Интер?

- Винаги съм бил реалист. Срещнахме най-силния Интер в последните 10 години. Представихме се почтено, няма спор. Не е надалеч времето, в което Лудогорец ще има още по-големи шансове против клубове от сходен диаметър.

- Решаващият бараж с Унгария още веднъж бе отсрочен. Този път евентуално за септември?

- С оглед създалата се обстановка бе ясно, че този мач ще бъде отсрочен. Всеки човек се надява допустимо по-бързо да мине тази пандемия. Дано през септември всички са здрави и мачът да се играе. Дано и футболистите да са в оптимална форма и България да се класира най-сетне за огромен футболен конгрес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР