Вратарят на Левски Николай Михайлов даде интервю пред Блиц, в

...
Вратарят на Левски Николай Михайлов даде интервю пред Блиц, в
Коментари Харесай

Николай Михайлов: Би било цинично да не намалим заплатите си, Левски го има благодарение на феновете

Вратарят на Левски Николай Михайлов даде изявление пред " Блиц ", в което приказва за пандемията от ковид и обстановката на " Герена ". Стражът разгласи и кои съгласно него са най-хубавите притежатели на клубове у нас.

Здравей, Ники. Как минава всекидневието ти в изключителното състояние в България поради ковид?

-Ставам, лека закуска, по-късно ходя на " Герена " за подготовка...

Тренировки има ли?

-Да, само че са самостоятелни. Категорично не се струпваме доста хора един до различен. Тренираме в разнообразни часове и то не всички, а тези, които са в София. После се прибирам и съм си единствено у дома при фамилията ми. Запълваме времето с гледането на филми, " Плейстейшън " и " Не се сърди дребосъче ". Спазваме прецизно нарежданията, които Министерството на здравеопазването и особено основаният щаб за битка с COVID-19 разпоредиха. Хубавото и похвалното е, че нашата страна взе светкавични ограничения и това води до минимално разпространяване на подлата болест.
 Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Готов съм да бъда титуляр в Левски и да повеждам
Илия Димитров пред ТОПСПОРТ: Готов съм да бъда титуляр в Левски и да повеждам " синята " офанзива

" Много мощно желая тимът да завоюва Купата на България "

Нека да благодарим на хората от високите етажи на България и на лекарите от фронтовата линия, които се грижат за заболелите от ковид. Тежко е, неприятно е и се молим кошмарът допустимо най-скоро да завърши. При нас е нищо в съпоставяне със Западна Европа. Аз споделям с мои другари и някогашни съотборници от Италия, Холандия и други страни. Виждате какъв мор е там - изключително на Апенините. Най-малкият проблем е сега дали тренираш и поддържаш форма. Важно е здравето на хората. А още по-лошото е, че вирусът удря освен здравето, само че и стопанската система. Удря бизнеса - дребен, междинен, огромен...

link1 " > link1 " >

Като загатна за бизнеса, ти също имаш подобен...

-Имам, да. Имам 3-4 разнообразни бизнеса, които не са свързани между тях. В момента нито един от тях не действа. Спрял съм всичко, извършил съм всички нареждания на щаба. Не желая да изпадам в детайлности какви са ми загубите, тъй като аз ще видя действително следствията, откакто нещата се успокоят и естественият темп на живот се завърне. Но е реалност, че болестта удари и моите бизнеси.

Все още не е публично оповестено от клуба, само че се написа, че следва намаляването на заплатите в Левски с 50%.

- Знаете, че съм проходил във футбола от " Герена ". Проходил съм от моя роден футболен дом Левски. Вижте, това въобще не е тематика на диалог за мен, за Живко Миланов. Ние сме солидарни с клуба. Кажат ли ни - понижаваме заплатите ви с 50%, съгласяваме се. Кажат ли ни - с още повече, също се съгласяваме. Би било цинично някой от нас да се опълчи в случай, че Левски получи двоен удар в границите на няколко месеца. Първо, знаете какво се случи с обществеността. А в този момент и ужасяващата пандемия, която рефлектира върху целия спорт освен в България, само че и по света. Аз съм повече от безапелационен - Левски го има сега и съществува с помощта на почитателите. Те се борят и способстват клубът да се съвземе и съживи. Те са единствените, които сега поддържат пулса на Левски. И ние би трябвало приказваме действително. Аз се надявам хората да бъдат здрави. Днес Левски има потребност от своите почитатели, от своите митове. И радващото е, че ги има и че те са налице. Без тях Левски ще загине.
 Снимка 453610
Източник:

Покрай пандемията поради COVID-19 и възможните стопански последици се заприказва, че съществува възможност нашите клубове да не употребяват към този момент толкоз доста чужденци.

- Приемам задушевно тази концепция и я поддържам. Фактите през последните години го демонстрират - тимове, които разчитат най-вече на чужденци, нищо положително не им се случва. Защото разликата сред първокласен чужденец и елементарен чужденец е голяма, а у нас в 90% идват единствено елементарни иностранци, които не са по никакъв начин малко. Така е в България, по този начин е и в Кипър, където също съм играл. Вижте какъв обаян кръг се получава. Всяко лято се купуват по 10-12 футболисти от чужбина, само че нищо не се получава с привличането им. Те в същото време си прибират заплатите. После си потеглят, само че през идващия трансферен прозорец се взимат отново на кг 10-12 чужденци. Едно и също, едно и също...

Да напомням ли каква беше картинката в Левски преди години, когато аз навлизах в мъжкия тим. Основно българи. И то какви футболисти бяха - няма смисъл да ги изброявам. И трима-четирима чужденци, само че положителни. Отделно имахме страховит дует в лицето на Наско и Мъри и отличен президент. Резултатите ги знаете - трофеи, купи, триумфи в УЕФА, в Шампионската лига.
 Намаляват с 50% заплатите в Левски от този месец, футболистите са съгласни
Намаляват с 50% заплатите в Левски от този месец, футболистите са съгласни

Единствено юношите на клуба ще останат на сегашните си пари

В този ред на мисли желая да похваля и смъква шапка на Венци Стефанов. Човекът е толкоз години във футбола и политиката му е вярна. Продава футболисти, контактите му в чужбина са високи, и разчита единствено на българи.

При Венци няма неистина и машинация. Няма незнайни чужденци. И вижте какво вършат българите в Славия - доближават до всичките ни национални тимове.

Тук би трябвало да отбележа, че имаме изключение у нас - Лудогорец. Там обаче всички чужденци са качествени, наблягам - качествени. Там се вложиха доста, ужасно доста пари, а футболът е бизнес, той се прави с пари. В Разград организацията е на топ равнище с помощта на братя Домусчиеви.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР