Вратарят на костариканския тим Ескакусеня Минор Алварес се превърна в

...
Вратарят на костариканския тим Ескакусеня Минор Алварес се превърна в
Коментари Харесай

Костарикански вратар-голаджия напомни за Чилаверт, Рожерио Сени и Иванков

Вратарят на костариканския отбор Ескакусеня Минор Алварес се трансформира в воин за тима си с превъзходен гол от директен свободен удар. Алварес оказа помощ на Ескасуеня да отстрани Консултантс Десампарадес на полуфиналните плейофи за влизане в локалния хайлайф. Двата втородивизионни отбора приключиха при резултат 1:1 в реванша между тях и в последна сметка всичко трябваше да се реши след осъществяване на дузпи, защото и първата среща бе завършила при 1:1.

В реванша домакините губеха с 0:1 в резултата, когато в 85-ата минута получиха право да изпълнят фаул и зад топката застана точно стражът-голаджия Алварес, който от време на време санкционира сътрудниците си от другите тимове с безпощадни изстрели от бялата точка. Сега дистанцията до противниковата врата бе малко по-голямо, само че това не попречи на стража да опъне мрежата за 1:1 с превъзходен шут от фаул.
ARQUERO GOLEADOR: Con este golazo de tiro libre, Minor Álvarez (que luego atajó 2 penales) le dio a Juventud Escazuceña el boleto a la final de la Liga de Ascenso de Costa Rica. Tercer gol consecutivo para este discípulo de @JoseLChilavert_ pic.twitter.com/jqksuoiNLO
— Fútbol Mundial (@infofut_world) June 5, 2020 При дузпите Алварес и компания завоюваха, а забавно за отбелязване е и това, че в първия мач още веднъж вратарят на Ескакусеня бе създател на гола за отбора си, единствено че с прецизен удар от бялата точка.

Така с изявите си от последните дни Алварес подсети за някои съществени имена на вратарския пост от близкото минало, показвали умеене да бележат от дузпи и фаулове, като парагваеца Хосе Луис Чилаверт и бразилеца Рожерио Сени. Ние пък бихме добавили и някогашния народен пазач на България Димитър Иванков, който също нееднократно с екипа на Левски е поразявал от бялата точка противниковите порти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР