Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон се оттегли от националния отбор

...
Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон се оттегли от националния отбор
Коментари Харесай

Буфон се оттегли със сълзи, а Де Роси със скандал


Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон се отдръпна от националния тим след мача с Швеция от баражите за Мондиал 2018.

" Скуадра адзура " не съумя да се класира на международното след загуба с 0:1 в Стокхолм и 0:0 в Милано. 39-годишният пазач планираше да се отдръпна след международното, само че краят пристигна по-рано и по-болезнено.

" Оттеглям се. Извинете ни. Оставям националния на младите момчета. Италианският футбол има положително бъдеще ", сподели през сълзи Буфон, който си потегля след рекордните 175 мача за " адзурите ".

Междувременно в Италия се надигна неодобрение против селекционера Джампиеро Вентура поради тактиката по време на мача с Швеция. Голяма известност доби видео, на което се вижда по какъв начин асистентът на Вентура споделя на халфа на Рома Даниеле де Роси да отива да загрява по време на второто полувреме.

" За какъв демон да затоплям аз? Борим се за победа, а не за еднакъв. Не аз, а Инсиние би трябвало да влезе ", опълчва се Де Роси, който също като Буфон разгласи края на кариерата си в национални. В последна сметка нито той, нито Инсиние влизат в игра.

Именно невключването на Инсиние изуми почитатели и експерти, защото нападателят прави възторг в Серия А и можеше с нетрадиционните си отигравания да затрудни шведите, които с лекост се справяха с безбройните центрирания в наказателното си поле.

#DeRossi: " Che cazzo entro io? Non dovemo pareggià, dovemo vince! ", indicando Insigne. pic.twitter.com/Vr2uTy9wnF
— Valerio Curcio (@ValerioCurcio) November 13, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР