Вратарят на Флорида Спенсър Найт спаси невероятните 40 изстрела към

...
Вратарят на Флорида Спенсър Найт спаси невероятните 40 изстрела към
Коментари Харесай

Вратар спаси Флорида срещу Каролина, Ванкувър прекъсна лошата серия в НХЛ

Вратарят на Флорида Спенсър Найт избави невероятните 40 изстрела към мрежата си и имаше съществена заслуга за триумфа на отбора си с 3:0 над Каролина в среща от шампионата на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада. За Найт това е първи мач без позволен гол от началото на сегашния сезон, както и трети в трите сезона в НХЛ, в които е изиграл 42 мача.

С успеха Флорида събра 17 точки и се изравни на 2-ото място в Атлантическата дивизия  Детройт и Торонто. 

Ник Къзънс, Александър Барков и Сам Бенет се разписаха за Флорида, които бяха без Матю Ткъчък поради наказване. Гостите от Каролина подвигнаха оборотите в третия интервал от срещата и насочиха 18 изстрела единствено тогава, само че 21-годишният вратар избави всичко. Иначе сътрудника му на вратата на Каролина Анти Раанта отрази 33 шута, откакто се наложи да замести контузения титуляр Фредерик Андерсен.
Любопитното от мача е, че за 11-и път в техните кариери в НХЛ тримата братя Стаал играха дружно на леда, като за първи път това е станало през 2016-а. Джордан е капитан на гостите от Северна Каролина, а Ерик и Марк способстваха за триумфа на Флорида.
В канадското дерби Монреал победи с 5:2 Ванкувър, като Кърби Дач вкара два гола, а Ник Сузуки откри резултата по-малко от минута след неговото начало. Майк Хофман също се разписа с третото си попадение в последните два мача.

Aрбър Джекай също беше прецизен в първата третина, когато паднаха три попадения, а вратарят на спечелилите Сам Монтембо отби 31 удара, като се съобщи за първи път в 4:45 минута на третата част при удара на Люк Шен. Нилс Хогландер вкара другия гол за Ванкувър след 7 минути.
Питсбърг постави завършек на серията от седем следващи провали и съкруши Вашингтон с 4:1. Вратарят им Кейси Де Смит избави 24 пъти пукотевица към вратата си, а през втория интервал от мача Джейсън Цукър, Брок Макгин и Джеф Петри бяха точки за Пингвините, а Джейк Гюнцел на празна врата оформи крaйния резултат. С днешната победа тe към този момент имат 12 точки, само че отново са предпоследни в Столичната дивизия.
Капитанът им Сидни Кросби записа 901-а асистенция в кариерата си и към този момент има 1424 точки, изпреварвайки във безконечната класация на Лигата с една повече Александъпр Онечкин.
Kирил Kaпризов вкара два гола при числено предимство за Минесота, която съкруши Анахайм с 4:1 като посетител. Победата усили актива им на 13 точки и те поделят третото място в Централната дивизия с Колорадо, до момента в който Анахайм е на дъното на цялата Западна конференция.

Другите два гола за спечелилите бяха дело на Мат Думба и Джоузеф Крамароса, увеличавайки серията против този пpотивник на 11 следващи триумфа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР