Вратарят на Етър Христо Иванов даде интервю пред „Нова ТВ”

...
Вратарят на Етър Христо Иванов даде интервю пред „Нова ТВ”
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не може в кината и моловете да се допускат хора, а на стадионите – не!

Вратарят на Етър Христо Иванов даде изявление пред „ Нова ТВ” и „ Велико Търново спорт” за началото на подготовката, като засегна и някои мъчителни тематики към обстановката, в която се намират сега футболистите.

- Христо, ще съумеете ли да влезете за три седмици в пълноценна форма? Какво е настроението в тима?
- Когато имаме естествена отмора сред сезоните, тя е не повече от три седмици и след това се приготвяме сред 4 и 6 седмици. А в този момент при цялостна изолираност и стоене в къщи, колкото и да сме упражнявали, мисля, че това време е напълно незадоволително. Смело мога да настоявам, че никой тим няма да се приготви добре.

- Има ли напрежение по отношение на това, че ваш съотборник е с ковид, други двама са под карантина?
- Не е прелестно това, което се случи с Краси, тъй като той е положително момче и е от хората, които най-вече обичат да упражняват. Не е прелестно за никого, само че съм сигурен, че няма да сме единствените. Разбрах, че има подозрения и в Славия. Неминуемо ще има такива неща, само че те са младежи, мощни и здрави и ще минат без проблем през това нещо.

- Голям проблем обаче са и празните трибуни – за театри и молове може, за игрища – не?
- Това е една от най-болните ми тематики плюс тази за детско-юношеския футбол. Не е прелестно това, даже когато упражняваме и виждаме празните трибуни, не е хубаво, а като си показва, че това ще бъде в поредност от мачове, които ще бъдат жизненоважни за тимовете и няма да разчитат даже на минимална поддръжка от трибуните. Мисля, че е доста безпричинно, не може в моловете и в кината да има хора, даже на концерти да се позволяват, било то и на открито, а на стадионите... Виждате какъв брой е огромен стадион „ Ивайло ", 30 % от потенциала му е напълно задоволителен за една хубава поддръжка от трибуните. Както може да се управляват ограниченията в киното, по този начин може и тук. А и нашата аудитория в огромната си част е с висока просвета и ще съблюдава всевъзможни ограничения за отдалеченост.

- Спомена за детско-юношеския футбол?
- Казвам го повече като родител – моето дете също е футболист и състезател, има учебно заведение, което би трябвало да приключва онлайн. Не е обикновено хората да могат да вървят по заведения и кафета, на молове и кина, а децата да не могат да спортуват, откакто по през целия ден са били на компютрите за отдалеченото образование. Не мога да приема, че се позволява аматьорски футбол, който е без никакъв контрол за съблюдаване на ограничения, а децата да не могат да упражняват. За мен спортът е от голямо значение, изключително след този интервал, в който бяха изолирани и стояха у дома два месеца.

- Тези два месеца пауза са невиждани даже за международния футбол. Психическо ли е повече натоварването от това за вас, тъй като виждам, че физически сте добре?
- Абсолютно. Аз разговарях с много мои сътрудници и сме на мнение, че да затвориш у дома един състезател за седмица-две, това е убийствено, а пък за два месеца да не приказваме! Всички сме много по-изморени душевен, в сравнение с физически и сме гладни и жадни за спорт и за футбол. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР