Вратарят на Брайтън Матю Райън няма много възможности да се

...
Вратарят на Брайтън Матю Райън няма много възможности да се
Коментари Харесай

По 500 долара на спасяване: Как вратар от Висшата лига ще помага на родната Австралия

Вратарят на " Брайтън " Матю Райън няма доста благоприятни условия да се прибира в своята татковина Австралия, до момента в който сезонът във Висшата лига тече, само че откри метод да се включи в битката с опустошителните пожари в страната и последствията от тях. Стражът разгласи, че ще подари сума на една от природозащитните организации, Wires.

За всяко избавяне от вратарите във Висшата лига в идния 22-и кръг австралиецът ще подарява по 500 австралийски $ (263 паунда).

" Заради опустошителните пожари вкъщи взех решение да оказа помощ и ще подарявам по 500 австралийски $ за всяко записано избавяне от вратарите във Висшата лига в кръга, който следва. Избрах да даря сума за Wires, уповавам се още повече хора да оказват помощ и да бъдем потребни на всички, които са наранени ", написа Райън в " Туитър ".

Средно на кръг във Висшата лига има сред 50 и 70 спасявания от вратарите, които се регистрират от формалната статистика. Така Райън може да подари сред 25 и 35 хиляди $, което е сред 13 и 18 хиляди паунда.

27-годишният австралиец има пет сухи мрежи от началото на сезона и е трети във Висшата лига с общо 75 спасявания. С повече от него са само Бернд Лено от " Арсенал " с 82 и Мартин Дубравка от " Нюкасъл " с 88.

Пожарите в Австралия взеха минимум 25 жертви, а хиляди домове бяха унищожени. От огнените стихии са наранени милиони животни. Кризата в страната сплоти редица спортисти, които показаха подготвеност да оказват помощ с разнообразни суми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР