Вратарят на Англия Аарън Рамсдейл разкри, че тимът усилено тренира

...
Вратарят на Англия Аарън Рамсдейл разкри, че тимът усилено тренира
Коментари Харесай

Англичаните тренират дузпи по специален метод

Вратарят на Англия Аарън Рамсдейл разкри, че отборът интензивно тренира осъществявания на дузпи преди началото на Световното състезание, като употребява специфичен способ без вратари. Не е загадка, че “трите лъва ” са прокълнати и постоянно отпадат, когато се стигне до осъществявания от бялата точка. Това се случи на международните шампионати през 1990, 1998 и 2006 година, както и на европейските през 1996, 2004, 2012 и на финала на Евро 2020 на “Уембли ”. Гарет Саутгейт е решен да промени тази отрицателна наклонност, а под негово управление към този момент се вижда и лек напредък в това отношение с успехите над Колумбия на международното в Русия, както и над Швейцария в Лигата на нациите през 2019 година Селекционерът има собствен метод за тренировки за дузпи, в който вратарите не вземат участие, а вместо тях на вратата се слага мрежа за умения, която оказва помощ на футболистите да се научат да целят ъглите.

“Играчите може да изгубят убеденост, когато извършват дузпи с вратари, тъй като в един миг ние запомняме коя е желаната от тях посока, в която ще стрелят. Когато знам накъде ще бие даден състезател в 7 от 10 опита, аз ще стартира да заблуждавам и да се мятам авансово и да избавям, а това може да навреди на душeвността на изпълнителя. Ние имаме нещо, което се назовава мрежа за умения, където единствено ъглите са отворени. В момента играчите работят единствено над техниката на осъществяване. Всеки може да бие дузпа, само че значимо е по какъв начин се оправя с напрежението, а то няма по какъв начин да се пресъздаде по време на подготовка, за жалост ”, показа Рамсдейл.

Стражът на Арсенал обаче бе безапелационен, че не би пуснал гол съзнателно даже и на подготовка, единствено с цел да вдигне самочуствието на собствен съотборник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР