Вратарят Мартин Дубравка направи превъзходен дебют на вратата на Нюкасъл,

...
Вратарят Мартин Дубравка направи превъзходен дебют на вратата на Нюкасъл,
Коментари Харесай

"Нюкасъл" попари "Манчестър Юнайтед" на "Сейнт Джеймсис Парк"

Вратарят Мартин Дубравка направи великолепен дебют на вратата на " Нюкасъл ", а " свраките " победиха с 1:0 " Манчестър Юнайтед " като хазаин в мач от 27-мия кръг на Висшата лига на Англия.

Словакът избави редица положения пред вратата си, най-много през второто полувреме, а победния гол за домакините осъществя Мат Ричи, който бе прецизен в 65-ата минута.

Първото положително състояние за един от двамата отбора се откри пред домакините от " Нюкасъл ", само че Давид де Хеа избави удара на Джонджо Шелви в шестата минута.

Последваха по-спокойни минути, като последователно " Юнайтед " овладя самодейността. Така се стигна до 37-мата минута, в която Антони Марсиал се измъкна самичък против вратаря на " свраките " Мартин Дубравка, само че би право в него.

Минута по-късно пристигна един от най-спорните моменти в мача, откакто Крис Смолинг спъна футболист на " Нюкасъл " на границата на наказателното поле. Главният арбитър Крейг Поусън обаче не отсъди нищо.

В добавеното време на първата част Ромелу Лукаку насочи удар с левия крайник, само че защитник на домакините мазета в корнер.

Второто полувреме стартира с масиран напън на " алените дяволи ", само че удар на Алексис Санчес от чиста позиция мина на сантиметри от дясната греда на Дубравка.

В 53-тата минута основният арбитър Поусън анулира гол на Ромелу Лукаку, а секунди по-късно " Юнайтед " претендираше за дузпа, откакто защитник игра с ръка в наказателното поле, само че основният арбитър реши, че ударът на Алексис Санчес е бил от близка отдалеченост.

В 57-мата минуат Санчес бе изведен самичък против Дубравка, заобиколи го, само че в този миг се намеси Флориан Лежун, който с бедро мазета удара на Санчес.

Главният арбитър Поусън се намеси уверено и в 67-мата минута, когато спря играта в центъра на терена, с цел да покаже жълт картон на бранителя на " Юнайтед " Крис Смолинг за симулация. Последва центриране в наказателното поле, топката бе свалена към непокрития Мат Ричи, който от броени метри с левия крайник осъществя единствения гол в мача.

До края на мача играта напълно се придвижи пред вратата на Дубравка, който правеше избавяне след избавяне. В 77-мата минута Марсиал на два пъти шутира от 3-4 метра разстояние, само че и при двата си опита не съумя да прати топката в мрежата. В заключителните секунди и Майкъл Карик засече центриране от близко, само че още веднъж в ръцете на Дубравка.

В класирането " Нюкасъл " се изкачи до 13-ото място с 28 точки, до момента в който " Манчестър Юнайтед " остава втори с 56, на 16 зад водача " Манчестър Сити ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР