Вратарят Джонатан Куик спаси 40 удара при своя 46-и шътаут

...
Вратарят Джонатан Куик спаси 40 удара при своя 46-и шътаут
Коментари Харесай

46-и мач без допуснат гол в кариерата за вратаря Джонатан Куик

Вратарят Джонатан Куик избави 40 удара при своя 46-и шътаут в кариерата, а Адриан Кемпе и Тайлър Тофоли вкараха в границите на 11 секунди в първата третина при триумфа на Лос Анджелис с 4:0 над Монреал.

Анже Копитар и Къртис Макдърмид прибавиха по още едно попадение, а Кингс разрушиха същия противник с 5:2 предходната седмица на собствн терен. За вратаря пък това е втора среща през сезона без позволен гол, а отборът му води в класирането в Тихоокеанската дивизия със 17 точки.

Фил Кесъл вкара 300-ия си гол в кариерата в 1:07 минута на продължението, а Питсбърг се наложи с 2:1 над Уинипег. Кесъл, който вкара в продължението и против Едмънтън, стана 18-ият американски жител, вкарал 300 или повече голове. Единственият деен американец, който има такова достижение, е Зак Паризи.

Конър Шийри добави другия гол за Пингвините, който е и негов пети от началото на сезона, а Джош Мориси се разписа за гостите от Уинипег, които инкасираха 17-а поредна загуба при визитата си на този противник.

Ню Йорк Рейнджърс отнесе Аризона с 5:2, а Павел Бучневич вкара два гола и подаде за още един. Новобранецът Бу Нивес се отличи с три асистенции против единствения тим в Лигата, който към момента не познава усета на триумфа. Два гола за нюйоркчани добави Михаел Грабнер, Крис Крайдер също се разписа.

Тампа Бей се наложи с 3:2 над Детройт и с 19 точки води освен в Източната конференция, само че и в цялата Лига. Стивън Стамкос и Никита Кучеров станаха седмият тандем в историята на НХЛ, които дружно печелят точки най-малко в 11 мача. Кучеров вкара 12-ото си попадение в първия интервал на мача, а по-късно подаде на Стамкос при пауърплей. Стамкос се разписа с удар долу в левия ъгъл за 2:1 в 6:22 минута на третия интервал в мача.

Вратарят на спечелилите Андрей Василевски направи 29 спасявания в мач номер 100 в НХЛ, който беше и 50-и сполучлив за него. Детройт пък претърпя девета поредна загуба в мачове с този противник, а отборът е на 5-о място с 9 точки в Атлантическата дивизия.

След като Брейдън Пойнт направи 3:1 в 17:04 минута, Франс Нилсен оформи крайното 3:2 с втория си гол в мача 1:49 минути преди крайната сирена.

Бостън се наложи с 2:1 над Сан Хосе Шаркс и с 9 точки изпревари Детройт в същата дивизия. Дантън Хейнън вкара и двата гола за домакините, а вратарят им Антон Худобин избави 36 шута. За гостите от Сан хосе прецизен беше Джо Торнтън.

Флорида Пантърс разгроми Анахайм със 8:3, а чешкото крило Радим Върбата вкара рекордния седми хеттрик за отбора. Евгений Даданов добави два гола, а Винсънт Трочек и Александър Барков прибавиха по един. Оуен Типърт пък стана най-младият състезател вкарал първи гол на 18-годишна възраст. Пантерите имат 8 точки от 4-ата си победа, а Анахайм също не потегли добре на Запад и са събрали 9.

Ванкувър Кенъкс се наложи над Вашингтон с 6:2 с два гола на Свен Бартчи, като отборът записва и четвърти следващ триумф. Кенъкс събра 13 точки и е на 3-а позиция в Тихоокеанската дивизия, на 4 от водача Лос Анджелис. Дерек Дорсет също вкара, което е негов 6-и за сезона и той за момента е топ-реализатор. По едно попадение прибавиха Бо Хорват (плюс една асистенция), Томас Ванек и Маркус Гранлунд./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР