Вратарят Джанлуиджи Буфон смята, че съотборникът му в Пари Сен

...
Вратарят Джанлуиджи Буфон смята, че съотборникът му в Пари Сен
Коментари Харесай

Буфон: Мбапе заслужава Златната топка


Вратарят Джанлуиджи Буфон счита, че съотборникът му в Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, който е измежду основните кандидати за Златната топка, заслужава да завоюва наградата още тази година.

“Предвид качествата му, какво демонстрира на терена и какъв брой решителен беше по време на Мондиала, той заслужава Златната топка. Не мога да кажа противоположното. В Италия той е сравняван с Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро и Франческо Тоти. Разполага с извънреден гений и механически умения, които рядко съм виждал. Феноменален е. И в случай че продължава да желае да е най-хубавият и резервира естественото си държание, той може да остане подобен за доста дълго време”, съобщи Буфон пред френското предаване Tout le Sport.

Another legend has tipped Mbappe for the Ballon d'Or

Does he deserve it? https://t.co/u3kLzOunDw
— Goal (@goal) October 17, 2018
Междувременно, по време на гала в Италия във връзка международната купа от 2006 година стражът разкри забавно предложение, което съотборникът му в ПСЖ Дани Алвеш му е отправил. “Преди няколко дни си взимах душ след подготовка, а Дани Алвеш ме гледаше. Той ми сподели: “Джиджи, бих желал да ти дам моите три Шампионски лиги в подмяна на твоята международна купа. ШЛ е страхотна, само че Мондиалът ми дава чувството, че съм постигнал нещо за моята татковина. Ти се бориш толкоз доста да спечелиш ШЛ. Аз имам три трофея оттова, само че бих взел твоята международна купа вместо тях””, описа някогашният италиански национал думите на бразилеца.

World Cup > Champions League! https://t.co/kuXnoLjkFT pic.twitter.com/P9pBKG35r9
— Goal (@goal) October 18, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР