Вратарят Димитър Евтимов ще дебютира за ЦСКА в срещата от

...
Вратарят Димитър Евтимов ще дебютира за ЦСКА в срещата от
Коментари Харесай

Стамен Белчев се реши на важна промяна в ЦСКА

Вратарят Димитър Евтимов ще дебютира за ЦСКА в срещата от първия квалификационен кръг на Лига Европа против малтийския Сиренс в четвъртък на " Армията ".

26-годишният пазач дойде при " алените " от британския третодивизионен Акрингтън като свободен сътрудник и досега няма записани минути в формален мач на отбора.

Евтимов взе присъединяване в две от предсезонните контроли - цялостен мач в секретния спаринг против Литекс (5:2) на Панчарево и едно полувреме против Монтана (2:3) при представянето на състава на " Българска войска ".

Роденият в Шумен вратар остана запаса на Густаво Бусато в първите три кръга от шампионата, само че неуверените изяви на бразилеца от последните месеци, допълнени от неубедителната му интервенция при гола на Ботев (Враца) през уикенда, ще дадат късмет на Евтимов да стартира в стартовата единайсеторка против Сиренс.

Статистиката демонстрира, че Димитър Евтимов ще бъде първият българин под рамката на ЦСКА в Европа след тъкмо 10 години и 1 ден, написа " Тема спорт ".

За последно Иван Караджов пази в плейофа реванш от Лига Европа против уелския ТНС в Рексъм на 26 август 2010-а. Този мач от сезон 2010/2011 вкара " армейците " за финален път в груповата фаза на шампионата, само че за дуелите от група I застъпи привлеченият от Славия алжирец Райе М`Боли.

По-късно през сезоните вратата на ЦСКА на Стария континент пазеха чехите Томаш Черни, при неуспеха против Мура през 2012-а, и Якуб Дивиш при издънката против Зимбру през 2014-а. След завръщането на " алените " в евротурнирите през 2018 година неизменим титуляр във всички 12 срещи бе литовецът Витаутас Черниаускас, който обаче се раздели с отбора през това лято.

Освен рокадата на вратата, се чака промени да има и в други линии. В нападателен проект е доста евентуално за първи път като титуляр да стартира Георги Йомов.
 Има ли сили ЦСКА за освен това в Лига Европа от победа против ФК Сиренс?
Има ли сили ЦСКА за освен това в Лига Европа от победа против ФК Сиренс?

" Армейците " стартират 25-ото си присъединяване в Купата на УЕФА/Лига Европа, в 1/3 от случаите отпаднаха още на старта
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР