Вратарят Даниел Субашич е един от големите герои на Хърватия

...
Вратарят Даниел Субашич е един от големите герои на Хърватия
Коментари Харесай

Субашич винаги играе за двама

Вратарят Даниел Субашич е един от огромните герои на Хърватия от началото на международното състезание по футбол. През последния месец той си построи известност на специалист по спасяването на дузпи, отразявайки четири удара от бялата точка в Русия.
Вратарят, който разпали нов спор в някогашна Югославия Сърби и хървати не могат да се схванат за произхода на Даниел Субашич
Зад мотивацията му обаче се крие една ужасна покруса.

През 2008 година в злополучен случай умира неговият съотборник и доста непосредствен другар Хървойе Чустич. По време на мач на родния " Задар " вратарят подава дълга топка към полевия състезател, само че той губи баланс и се удря в бетонна стена, ситуирана около игрището. Футболистът незабавно е откаран в болница и претърпява интервенция на мозъка. Пет дни е в медикаментозна кома, само че положението му се утежнява и на шестия ден губи борбата за живота си.

Стражът към момента се упреква за гибелта на Чустич, който вечно остава на 24.

" Питах се за какво трябваше да подам навръх него. Наложи се да си дам отмора. Отидох до Щатите, само че не можех да дремя. Будех се в тъмното и продължавах да си задавам въпроси. А в случай че бях насочил топката в центъра на терена? Затова взех решение по време на всеки мач до края на кариерата си да нося фланелка с неговия лик. Правех го в " Задар ", в " Хайдук " и " Монако ". Носил съм я в Лига Европа и Шампионската лига, както и с националния тим.

След срещата с Дания от 1/8-финалите на Мондиал 2018, 33-годишният Субашич си смъкна екипа и сподели тениската в памет на приятеля си. ФИФА обаче го предизвести да не прави повече по този начин или ще последва наказване.

" Не ми пука. Нося я отдавна и постоянно ще го върша! ", твърдо съобщи той.
Снимка: Reuters
Остана единствено един мач до края на международното състезание - финалът против Франция , а Даниел Субашич мечтае да вдигне трофея, с цел да го посвети на приятеля си Хървойе Чустич.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР