Вратарят Адам Федеричи се връща в родната си Австралия и

...
Вратарят Адам Федеричи се връща в родната си Австралия и
Коментари Харесай

Нов клуб в Австралия привлече опитен вратар

Вратарят Адам Федеричи се връща в родната си Австралия и ще подпише с тима на Маркатур ФК, който е част от разширението на А-лигата за идващия сезон.

Клубът е основан през 2018-а година, когато се сплотиха два тима от западната част на град Сидни. Това са Юнайтед Маркатур и Саут Уест Сидни ФК. Треньор на тима ще бъде Анте Миличич, а домакинските срещи ще се организират на стадион Кембълтаун. Съоръжението към този момент се употребява за мачове от елитната лига на Австралия от Уестърн Сидни Уондърърс, тъй че при семействата за сезон 2020/2021 двата тима ще бъдат разминати.

С включването на Маркатур ФК в лигата тимовете стават 12. Все още обаче не престават договарянията с един от най-популярните и сполучливи клубове в Австралия- Саут Мелбърн, който избира към този момент да остане в шампионата на щата Виктория. Федеричи, който има 16 мача за националния тим на Австралия, се връща в страната след две години и половина в Стоук Сити и съвсем 20 години в британския футбол и на юношеско, и на професионално равнище.

"Знанията на Адам и опитът му в най-високо равнище на британския футбол ще бъдат скъпи за нашия тим, който в този момент се сглобява. Не всеки ден ти се предлага опцията да се подсилиш с състезател като Федеричи, съобщи новият треньор на отбора Адам Миличич. 35-годишният пазач е третото ново попълнение на отбора след крилото на националния тим Томи Оър и халфът Денис Генро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР