Вратарската тема винаги е обект на особен интерес, когато става

...
Вратарската тема винаги е обект на особен интерес, когато става
Коментари Харесай

Ето това вече е вратар!

Вратарската тематика постоянно е обект на необикновен интерес, когато става въпрос за столичния гранд Левски. През последните години тази позиция е много " ветровита ", като честотата на рокадите може да се мери само с тази при " сините " старши-треньори.

На " Герена " несъмнено си изпатиха с т.нар претенденти за №1, като с горест може да си спомним за фиаското с Мартин Полачек , несполучливото завръщане на Божидар Митрев и огромното нищо от страна на Ники Михайлов.
 Снимка 469489
Източник:

От лятото на 2019 година обаче този проблем като че ли най-накрая бе решен. С клуба подписа черногорският вратар Милан Миятович и сигурността още веднъж се завърна под рамката на " синята " врата. За жал изявите на този състезател оставаха неглижирани поради всички други щастливи и не толкоз събития, които са неразривно свързани с житието и битието на 105-годишния клуб.
 Отлична вест за Найджъл Робърта
Отлична вест за Найджъл Робърта

Тестът за ковид на звездата на Левски е негативен

Съдбата въпреки всичко си знае работата и Миятович получи нужното самопризнание след епичния четвъртфинал с Лудогорец за Купата на България.

" Ето това е вратар! " ,възкликнаха огромна част от почитателите след съвършена вечер на балканеца на 5 март. Няма да бъде пресилено, в случай че заявим, че Милан беше с съществена заслуга левскарите да намерят място в Топ 4 на шампионата. Спасената дузпа против Драгош Григоре и безпогрешните му намеси, освен в този дуел, пък накараха трибуните да скандират неговото име. Чест, с която мъчно може да се похвали вратар на Левски.
 Снимка 466934
Източник:

Но какво в действителност му е толкоз специфичното на Миятович?

Черногорецът излъчва рядко срещана сигурност в своите изяви . Типично за състезател от " сръбската школа ", Милан няма особени проблеми при центриранията . Умее да " прочита " всяко статично състояние и не се подава на суматоха. Притежава извънреден инстикт при изстрели от близка отдалеченост, като по този метод има някаква опция да компенсира неточност на бранителите пред него. Играта му с крайници е на относително обичайно равнище , а като прибавим обстоятелството, че пристигна за без пари на " Герена ", Миятович се трансформира в същинска трансферна находка.
 Треньори и футболисти на Левски се разминаха с проби за ковид
Треньори и футболисти на Левски се разминаха с проби за ковид

" Сините " получили целесъобразно писмо

Статистиката в Първа лига също е напълно в негова изгода. От 24 мача той е постигнал 13 " сухи мрежи ", а общо е позволил 17 попадения (1,4 попадения приблизително на дуел ). А това с " дантелената " защита на Левски, изключително напролет, си е същинско достижение.

Благодарение на положителните си игри за клуба - Миятович съумя да се пребори и за титулярната позиция в националния тим на Черна гора , където се оправи с конкуренцията на досегашния непреклонен №1 - Даниел Петкович от френския Aнже.
 Снимка 463763
Източник:

Не на последно място, Милан съумя да усили почтено и трансферната си цена 200 000 евро . Според разнообразни профилирани уеб сайтове, 32-годишният футболист към този момент е оценен на половин милион от същата валута.

Всичко е отлично, само че потегля ли си Миятович?

За голямо страдание на " сините " почитатели, бъдещето на този първокласен вратар като че ли не е обвързвано с Левски . Договорът на черногореца изтича, а първи проблясъци на договаряния даже и няма, защото от лятото влиза в действие странното " вратарско предписание " на БФС , което има за цел да забрани присъединяване на играчи отвън Европейски Съюз на тази позиция. Макар и обстановката с Миятович да е плаваща, защото беше притеглен преди основаването на рестрикцията, състезател и клуб като че ли към този момент са подготвени за живота си един без различен.
 Поредно самопризнание за почитателите на Левски
Поредно самопризнание за почитателите на Левски

От ULTRAS-TIFO.net акцентираха обстоятелството, че " сините " последователи закупиха 11 хиляди колекционерски билета

И тъпо. Левски откри първокласен вратар, от който даже можеше да изкара и положителни пари, само че за първи път грандът няма виновност, че ще изпусне с лека ръка една от трансферните си находки през последните години.
 Снимка 470353
Източник:

Но Миятович в действителност заслужава възторженостти. Отличава се над междинното равнище в Левски и сигурно щеше да има съществено бъдеще на " Герена ". Оттук насетне на ход ще бъдат неговите заместници - Георги Георгиев и имащият прелиминарен контракт Зоран Попович . И в случай че първият носи " синьото " ДНК в себе си, за аварийният вратар на Цървена звезда ще останат очакванията, че ще продължи положителната традиция на вратарите от някогашна Югославия под рамката на левскарската врата.
 Чужденците към момента не се опасяват за финансовото бъдеще на Левски
Чужденците към момента не се опасяват за финансовото бъдеще на Левски

На " Герена " няма паникьосани футболни сътрудници
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР