Връщат в затвора шофьора, убил на пешеходна зона малкия Паоло.

...
Връщат в затвора шофьора, убил на пешеходна зона малкия Паоло.
Коментари Харесай

Съдът връща в затвора шофьорът, убил Паоло

Връщат в пандиза водача, умъртвил на пешеходна зона дребния Паоло. Апелативният съд в Пловдив анулира условното предварително освобождение на Георги Сапунджиев, осведоми bTV. Сапунджиев ще би трябвало да изтърпи остатъка от наказването от шест години отнемане от независимост.

Пловдивският апелативен съд анулира постановеното от Окръжен съд - Стара Загора.

Припомняме, старозагорския областен съд освободи предварително Георги Сапунджиев, който през 2014 година прегази и умъртви 4-годишния Паоло на пешеходна пътека в Стара Загора. Той е наказан на 6 години затвор, само че излежава 4 година и 1 месец, като над година е под домакински арест поради неприятно здраве.

Съдът реши, че няма учредения, които подсигуряват, че Сапунджиев се е поправил. Той е спазвал открития в пандиза ред и трудовата ангажираност, само че за това е бил възнаграждаван с домакински отпуск.

Изключение в административната процедура било това, че Сапунджиев до в този момент са издадени 29 заповеди за награждаване с домакински отпуск. Общо отпускът на Сапунджиев е бил 102 дни в границите на 3 години.

В досието на мъжа е записано, че по време на престоя си в пандиза той продължавал да не приема в цялостна степен породените от него вреди и размера на наложеното наказване. На това съображение апелативните съдии взеха решение, че Сапунджиев не се е поправил.

Решението на апелативния съд е дефинитивно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР