Връщат обратно в ареста Реджеп Алиев, обвинен за смъртта на

...
Връщат обратно в ареста Реджеп Алиев, обвинен за смъртта на
Коментари Харесай

Върнаха в ареста дрогирания шофьор, прегазил Виктория край Гърмен

Връщат назад в ареста Реджеп Алиев, упрекнат за гибелта на 17-годишната Виктория от Гърмен. Момичето беше прегазено на пътя сред селата Хвостяне и Дъбница вечерта на 29 януари, оповестяват от Българска национална телевизия.

В началото на месеца 28-годишният мъж беше пуснат под „ домакински арест “. Окръжната прокуратура в Благоевград стачкува това решение пред Софийски градски съд.

Съдът одобри, че комплексният разбор на събраните на този стадий от следствието доказателства откриват всички условия, свързани с обвиняването. Налице е действителна заплаха от укриване на обвиненото лице и осъществяване на закононарушение, по тази причина променят по-леката мярка „ домакински арест “ в „ задържане под стража “, оповестяват от Апелативна прокуратура-София.

Реджеп Алиев е с две повдигнати обвинявания. Първото, по тази причина, че не е спрял в точния момент и е прегазил момичето, а по-късно е избягал и второ - че е карал след приложимост на канабис. Това закононарушение той е направил при изискванията на повторност, откакто е бил наказан през 2019 година за същото действие, допълват от БЛИЦ.

Първоначално в ареста бяха арестувани шестима мъже – двама, с които е пътувала малолетната Виктория и други четирима от колата, която я е прегазила. Впоследствие прокуратурата повдигна обвиняване единствено на водача на автомобила, който я прегази.

По следствието за гибелта на 17-годишната Виктория се чакат три експертизи – съдебно-медицинска, техническа и ДНК експертиза, които ще бъдат подготвени до два месеца. Очаква се те да дадат изясненост какво е било положението на момичето преди да бъде блъснато.

Има данни, че сред нея и мъжете, с които е пътувала е зародил скандал и са я гонили по пътя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР