Връщането за доработване е съвсем естествен процес, това е контролът

...
Връщането за доработване е съвсем естествен процес, това е контролът
Коментари Харесай

Фандъкова: Съвсем естествено е ремонтите да се доработват

Връщането за доработване е напълно натурален развой, това е контролът – да има надзирател, който да следи и да връща компанията да поправи нещо недоправено. Моята задача е да не платя нито един лев за нещо несвършено. Затова и постанових санкция (от 100 000 лева) на надзора – самата аз върнах за пренареждане два реда плочи на площада пред църквата " Свети Седмочисленици ". Това изясни кметицата на София Йорданка Фандъкова за абсурда с ремонта на " Граф Игнатиево " и площада пред " Свети Седмочисленици ".

Същевременно Фандъкова се оплака пред Нова телевизия, че се била наложила фразата " надзор на контрола " и по тази причина бил поканен външен контрол – от УАСГ. И добави по какъв начин имало доста политически деятели на митинга против нея, само че било обикновено, тъй като имало политическа акция. Кметицата обаче не посочи категорично и директно какъв брой ще коства този " контрол на надзора ", който ще извърши УАСГ, като повтори няколко пъти, че Столична община била сътрудник с университета.

Нито един сектор на " Граф Игнатиев " не е приключен. Ще връщаме компанията (бел. ред. – " Джи Пи Груп ", която нашумя със абсурда " Джи Пи Гейт " ), до момента в който всичко не е както би трябвало. Всеки ден след периода коства на компанията 240 000 лв., глобите могат до стигнат до 4 000 000 лв., сподели още столичната кметица.

Санкциите са големи, увери Фандъкова във връзка с договорите за поправки в София. Тя продължи и с изказванието, че налагала най-големите санкции в цяла България.

Не ме ядосва, че хората вършат фотоси, а че има пропуски. Моля жителите, откакто приключат строителните работи, да отидат на място, с цел да не им споделя някой през фотоси и колажи какво да мислят, сподели още Фандъкова, съгласно която „ фотоси и реалност не са едно и също”. Но съгласно нея било доста потребно да се пращат фотоси на Столична община за нередности.

Ремонтът на площад " Света Неделя "

Говорим за архитектурни бюра, които би трябвало да показват визия по какъв начин да се интегрират откритите археологически находки. Не знам дали си спомняте какво беше площадът преди няколко години – противен паркинг. Съгласете се, че е по-добре огромни бюра да дойдат и да показват своята визия, съобщи Фандъкова, която застъпи тезата на основния проектант Здравко Здравков – би трябвало да има визия, която може освен да се показа, само че и извърши. Нищо не пречи млади архитекти да се обединят със свои визии, добави кметицата.

Припомняме, че Камарата на архитектите към този момент се отдръпна от комисията, която ще прави оценка на визиите. Причината – съгласно камарата Столична община залага на финансови параметри, а не на архитектурна визия.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР