Връщането на Русия в групата на седемте най-развити индустриални страни

...
Връщането на Русия в групата на седемте най-развити индустриални страни
Коментари Харесай

Франция иска да има напредък за Украйна преди Русия да се върне в Г-7

Връщането на Русия в групата на седемте най-развити индустриални страни в света Г-7 зависи от напредъка в мирните договаряния за Украйна, сподели в отговор на мненията на американския президент Доналд Тръмп, че Москва би трябвало да бъде позволена в този формат френски дипломатически източник, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Взехме поради, че американците желаят (Русия) да се върне идната година. Украйна е от основно значение. Съществуват условия, които са удобни за избран прогрес ", сподели през днешния ден източникът, имайки поради изявленията на новия украински президент.

Русия бе изключена от Г-7 поради анексията на Крим през 2014 година Всички страни членки на групата са въвели наказания против нея.

Връщането в организацията би легитимирало тези наказания, съобщи Константин Косачов, ръководител на комисията по външни връзки в горната камара на съветския парламент. " За Русия това би било недопустимо ", написа Косачов на своята страница във Facebook, съобщи ДПА. " Докато против Русия работят глобите на страните от Г-7, хипотетичното й връщане в този формат при сегашните условия би означавало категорично признание на неравенството сред правата и опциите на участниците му ", съобщи парламентаристът.

Русия би трябвало да получи действителни оферти за връщане в групата, с цел да стане това факт, сподели говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова. " Трудно е да се разбере какъв е смисълът на всичко това в този момент ", съобщи тя, разяснявайки апела на Тръмп за връщане на Русия в Г-7. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР