Връщането на плочата на загиналите антифашисти-ученици в сегашната Професионална гимназия

...
Връщането на плочата на загиналите антифашисти-ученици в сегашната Професионална гимназия
Коментари Харесай

БСП поиска връщане на махната плоча на загиналите антифашисти-ученици

Връщането на плочата на починалите антифашисти-ученици в сегашната Професионална гимназия по механотехника в Бургас провокира необятна идеологическа, историческа и политическа полемика на последното съвещание на общинския съвет, съобщи БНР.

Искането беше от страна на Българска социалистическа партия, които упорстваха да бъде анулирано решението на съвета от 2018-та.От Българска социалистическа партия подчертаха, че тя не е била притежател на идеология, с какъвто претекст бе демонтирана, нарушават се български закони и европейски нормативи. Йордан Георгиев уточни:

" 1948-ма година един утопист Джордж Оруел сподели " Който владее предишното - владее бъдещето. А който владее сегашното - владее и предишното ". През последните десетилетия, в целия свят, стартира едно деформиране на историята. Управляващи и не толкоз ръководещи трансформират доста неща, които се случиха "

Бойчо Георгиев от ГЕРБ отвърна:

" Имам възприятието, че бях на пленум на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Никой не е срещу историята, никой не насърчава фашизма, такива работи никой не е споделил. Тая плоча не ѝ е там мястото "

Георги Дракалиев акцентира, че премахването ѝ не е политическо решение:

" В този въпрос въобще няма никаква идеология. Тука - речи като от Лайпцигския развой... Просто нямаше никакъв смисъл. Това е, все едно, в този момент да кажете " Дайте да построим отначало мавзолея и да пъхнем вътре мумията на Георги Димитров "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР