Връщането на маските няма да спре коронавируса. Те се произвеждат

...
Връщането на маските няма да спре коронавируса. Те се произвеждат
Коментари Харесай

Мнение: Връщането на маските няма да спре коронавируса, те предизвикват бактериална пневмония

 Връщането на маските няма да спре ковид. Те се създават по специфичен европейски стандарт и категорично е записано, че не могат да ни предпазят. Носенето им може да провокира бактериална зараза, даже бактериална пневмония. Това съобщи пред Лупа.бг журналистът и депутат от 43-то Народно събрание Димитър Байрактаров.

" Бактериите, които издишваме, се задържат в маската. Знаете ли какъв брой е огромен коронавирусът? Той е 100 нанометра. Един нанометър е една милиардна част от метъра. Представете си, че имате един обръч за художествена гимнастика. По средата сте поставили стотинка – това е вирусът, а обръчът е пропускливостта на маската. Все едно сте създали решетка, която е метър огромна, и с нея желаете да спрете прекосяването на комар или муха. Това съставлява маската и това е разказано в европейския стандарт за нейното произвеждане ", акцентира ексдепутатът.

Той напомни, че през септември, 2016 година е бил признат Закон за облеклото на настоящия боен министър Красимир Каракачанов, който не разрешава носенето на маски. Можем да носим маска, само че след публикуван документ от способен медицински орган, каквито са лекарските комисии. " Как да изпълняваме решенията на едни хора, които очевидно не познават законодателството. Епидемичната обстановка нито е отменила българската конституция, нито е отменила българските закони ", акцентира журналистът и обърна внимание, че заповедите на министър Ананиев не могат да анулират настоящ закон, забраняващ носенето на маски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР