Връщането на мандата вероятно ще премине при нова размяна на

...
Връщането на мандата вероятно ще премине при нова размяна на
Коментари Харесай

Румен Радев мачка ротационните премиери на ГЕРБ-ПП

Връщането на мандата евентуално ще премине при нова замяна на остри реплики сред президента Румен Радев и претендента за министър председател Николай Денков.

Преди седмица при връчването на досието Румен Радев демонстративно не се ръкува с Денков, макар че постоянно до момента е правил това с идващите при него представители на парламентарни групи.

Реклама

В изказването си пред камерите пък разяснява публикувания запис от съвещание на „ Продължаваме промяната “ и съобщи, че не счита за оправдано да връчи на партията мандат „ поради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и плануваната чистка в службите и държавната администрация, поръчката за вмешателство в изборите и дискредитирането на водачите на европейските институции и името на България “.

Радев назова мандата дискредитиран и настоя парламентарна група да не го оползотворява. Няколко дни по-късно – откакто беше оповестено постигането на единодушие за кабинет с ГЕРБ – президентът още веднъж нападна:

„ Не чакам целувката сред Борисов и Петков да роди нещо друго с изключение на омерзение, а то не води до доверие и устойчиви решения. “ Думите му провокираха митинги под прозорците на „ Дондуков “ 2, в които той беше упрекнат, че прокарва ползи на Русия в страната и пречи на съставянето на кабинет.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР