Връщането на Кримския полуостров е част от плана на Украйна

...
Връщането на Кримския полуостров е част от плана на Украйна
Коментари Харесай

Украйна трябва да приложи техника за превземане на остров, за да си върне Крим

Връщането на Кримския полуостров е част от проекта на Украйна за нейната контраатака - само че какво ще е належащо?

Вчера началникът на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов изрази убеденост, че украинските сили скоро ще навлязат във краткотрайно окупирания Крим.

Полуостровът остава най-големият външнополитически трофей на съветския президент Владимир Путин и по тази причина той надали ще се откаже от него без яростна борба, написа " Скай нюз ".

Експерти от Съвета за интернационалните връзки разказват връщането на Крим като " амбициозно начинание ".

" Само два пътя свързват континенталната част на Украйна с Крим - единият пресича стеснен провлак, а другият може елементарно да бъде отсечен посредством разрушение на уязвим мост ", се показва в тяхното мнение.

Отбелязва се, че сателитни фотоси демонстрират засилено създаване от страна на съветските сили на отбранителни укрепления на полуострова.

Това ще затрудни украинския пробив.

Експертът по разузнаване Луиз Джоунс съобщи, че завладяването на Крим наподобява повече на завладяването на остров, в сравнение с различен тип територия.

Земният провлак, свързващ Украйна с Крим, е " доста стеснен " и " предразположен на наводнение ", изясни тя.

По нейни думи в тази ситуация възможна украинска атака ще се нуждае от забележителна военна поддръжка както по въздух, по този начин и по море.

Експерти от корпорацията RAND също признаха, че освобождението на Крим би било " мъчно ".

Те обаче допускат, че Украйна може да употребява безпилотни плавателни средства с експлозиви, с цел да обезврежда съветската военна мощност в Крим.

Тази технология е способна да потопява военни кораби и да унищожава морската инфраструктура.

Според специалистите безпилотните апарати биха могли да разрешат на украинските сили да блокират Крим. Подсилени с други оръжия, украинските войски биха могли да попречат на съветските сили да употребяват полуострова като несъмнено леговище, от което да нападат континента или да застрашат корабоплаването в Черно море. Подложени на офанзиви, лишени от доставяне и ненапълно изолирани, съветските сили в Крим може да изгубят част от боеспособността си.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР