Връщането на Евгения и Николай Баневи ще бъде осъществено на

...
Връщането на Евгения и Николай Баневи ще бъде осъществено на
Коментари Харесай

Връщат Баневи в България на 6 декември

Връщането на Евгения и Николай Баневи ще бъде осъществено на 6 декември. Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров.

Това, което ще подхващат сътрудниците от Специализираната прокуратура, е незабавни дейности, ново обновено обвиняване, задържане за 72 часа и неотложно искане за непрекъснато задържане. Полетният график е одобрен и е работа на Групово дело „ Охрана “ към Министерство на правораздаването. За нас е значимо самото идване и организацията, която е обвързвана с по-нататъшните дейности по следствието, акцентира още основният прокуро, представен от БГНЕС.

За Димитър Желязков - Митьо Очите, Цацаров сподели, че решение на съда в Истанбул за екстрадиция има, сега то е за автограф при министъра на правораздаването на Турция.

За нас е значимо, че турската страна ще извърши уговорките си по екстрадиционната система, добави още основният прокурор.

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани на 26 октомври в Ница по съмнение в данъчни закононарушения и заграбване. В къщата на Баневи в столичния квартал „ Бояна “ проверяващи откриха оригинали на документи, които прокуратурата ще ревизира, както и голямо количество злато и скъпоценни камъни. Разследването стартира от сдружението „ Полимери”, приватизирано от Банев през 1998 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР