Връщането на част от рестрикциите се наложи от чувствителното увеличаване

...
Връщането на част от рестрикциите се наложи от чувствителното увеличаване
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев: За момента не са предвидени други мерки, освен обявените днес

" Връщането на част от рестрикциите се наложи от сензитивното увеличение на случаите на инфектирани. Но това не е единствено български феномен. Целта е до момента в който пристигна ваксина да задържаме изкуствено епидемията “. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в предаването " Лице в лице " по БТВ.
“Люшкаме се малко – бяхме стигнали до 6 случая, в този момент стигнахме до над 200. От няколко дни се опитвахме да убедим премиера Борисов за стягане на ограниченията. За момента не са планувани други ограничения, с изключение на оповестените през днешния ден “, добави той като посочи, че няма да остане заведение, в което някой от личния състав не носи маска, и да не бъде затворено.
Според доцент Д-р Ангел Кунчев, в случай че сме песимисти обстановката през есента може да стане доста неприятна. „ Добавяйки към този вирус един куп респираторни вируси още от септември и възможния епидемиологичен грип през януари-февруари, нещата ще станат в действителност доста комплицирани “, изясни той. По думите му за това можем да се подготвим като подсигурим по-високо равнище на предотвратяване от грип, най-много за рисковите хора над 65 години. „ Това е третият ковид който срещаме. Другите два се самоограничиха и изчезнаха, може пък да имаме шанс. Засега, обаче, това не се случва “, добави доцент Кунчев. 
" Никой не може да манипулира данните за заболелите ", безапелационен бе той. " Само човек който не работи в болница, може да приказва нелепости, че случаите на инфектирани са се нараснали, откакто се е вдигнала цената на клиничната пътека за COVID-19 ", добави експертът.
Относно тестването на туристите при прекосяване на границата с Гърция, той бе безапелационен, че въпреки да затруднява свободата на напредване, само че е суверенно право на всяка страна да реши какво да прави. „ Нещата са комплицирани. Предстои и ние да въведем листата на Европейски Съюз от 14 безвредни страни, в случай че обстановката го постанова “, сподели още основният здравен контрольор. Решението съгласно него ще бъде взето на база на цифрите. „ Ако по този начин вървят числата, освен австрийците, а и други страни ще ни прибавят към рисковата група “, изясни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР