Връщането на Александър Морфов в Народния театър не беше съпроводено

...
Връщането на Александър Морфов в Народния театър не беше съпроводено
Коментари Харесай

Копринка Червенкова: Морфов е много талантлив човек, но и много талантлив скандалджия

Връщането на Александър Морфов в Народния спектакъл не беше съпроводено с всенародни тържества. След това се случи абсурдът с Велислава Кръстева. Сашо е доста надарен човек, само че и доста надарен скандалджия. След този скандал се завъртя към фигурата Морфов. Най-неочаквано той откри собствен съдружник - в лицето на министъра на културата Велислав Минеков. Ако той беше останал министър и в този длъжностен кабинет, сигурна съм, че щеше да уволни шефа на Народния спектакъл ".

Това разяснява пред БНР Копринка Червенкова, дълготраен основен редактор на вестник " Култура ", след следващия скандал към Народния спектакъл.

 

Във фейсбук профила на Тома Биков от ГЕРБ беше оповестено видео, в което режисьорът Александър Морфов назовава артиста Евгени Будинов " герберски отпадък " и изяснява, че Будинов е отхвърлен от представлението " Хъшове ", на което Морфов е режисьор, поради политическите му пристрастия.

Според Червенкова на Морфов " не му е излязъл пасиансът " поради намесата на актьори от Народния, които са отказали да се съобразят с неговите прищявки. В предаването " 12+3 " журналистът добави:
" Въпросното видео е снимано от някое от момчетата на Морфов, от някой от неговите хъшове, след което с неговото единодушие то е пуснато. Трябва да се движи абсурдът. Морфов няма интерес от западнал скандал. Това видео беше пуснато с благословията му... Тук абсурдът се трансформира в политическа дискриминация. И в този момент не може да се приказва за махане на шефа, а за уволняване на самия Морфов. Което е отново скандал. Пак ще се приказва, че националното благосъстояние Морфов е махнато от Народния спектакъл. Морфов ужасно обича себе си, и с право, само че с цялата тази история обслужва суетата си. Той обича да живее в кавги ".

 

По думите й новият длъжностен министър на културата ще умиротвори обстановката.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР